Joe Biden “AB’nin Türkiye’ye kapıyı kapalı tutmasını tenkit ediyorum”

Joe Biden “AB’nin Türkiye’ye kapıyı kapalı tutmasını tenkit ediyorum”

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Avrupa Birliği’nin şimdiye kadar Türkiye’ye kapıyı kapalı tutmasından üzüntü duyduğunu belirterek, Washington’ın yakın müttefiği Ankara’nın “benzersiz tesirinin” altını çizdi.

Başkan Barack Obama’nın seçim kampanyası için bir bağış toplama kampanyasına katılan Joe Biden, Türk-Amerikan toplumu mensuplarına hitaben konuşmasında, “Ankara bizim en önemli müttefiklerimizden biri” dedi.

“Başkan (Obama) gibi, Avrupalı müttefiklerimizden bazılarını Türkiye’yi ekonomik birliğe tam olarak kabul etmedikleri için, Türkiye’yi tam olarak Avrupa’nın bir parçası diye kabul etmedikleri için çok çok eleştiriyorum” diyen Biden, Türkiye’yi bir giriş kapısı, Doğu ile Batı arasında bir köprü olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Joe Biden, “Türkiye’nin benzersiz bir tesiri var” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye konusundaki tutumlarının aynı olduğunu, Türkiye’nin tüm bölgede liderlik yapmasını arzu ettiklerini vurgulayan Biden, “Kimse Arap Baharı’nın gelecekte kışa dönüşüp dönüşmeyeceğini bilmiyor. Kimse ne olacağını bilmiyor. Ancak Türk yönetimiyle, icraatlarımızda iş birliği yapmadığımız konularda hiçbir şey olmayacağını biliyoruz” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.