Eski başkandan, Obama’ya IŞİD eleştirisi

Eski başkandan, Obama’ya IŞİD eleştirisi

ABD eski başkanlarından Jimmy Carter, Obama hükümetinin IŞİD’e müdahale etmekte çok geç kaldığını söyledi. Yerel bir gazeteye konuşan Carter, “Çok fazla bekledik ve IŞİD’in para biriktirmesine göz yumduk. Suriye’deyken güçlenip silahlanmalarına fırsat verdik” dedi.

IŞİD’in Irak’a girmesine bu ülkedeki Sünnilerin karşı çıkmadığını ileri süren Carter, terörist grubun eline geçen topraklarda yaşayan insanların üçte birinin göçe zorlandığını hatırlattı. Hava operasyonunun IŞİD’e karşı bir başarı şansı olabileceğini dile getiren Carter, ancak bunun için karada bazı gruplara gerekli desteği vermekle mümkün olabileceğini ifade etti. Carter ayrıca Obama’nın Ortadoğu’daki gelişmeler nedeniyle bu bölgeye dair politikasını birkaç kez değiştirdiğini belirtti.

Carter, Obama’nın Ortadoğu’da dikiş tutmayan politikalarının iki eski savunma bakanı tarafından da teyid edildiğini kaydetti. Carter’ın işaret ettiği iki eski savunma bakanı Robert Gates ve Leon Panetta yayınladıkları biografilerinde Başkan Obama’nın dış politikasının hayal kırıklığı olduğunu ileri sürmüş ve başkanın yönetim tarzından duydukları rahatsızlıkları anlatmıştı.

Carter, Başkan Obama’yı daha önce de insansız hava araçları ve telekulak skandalları nedeniyle eleştirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.