Jeb Bush: Trump’ın Hrıstiyan olduğunu düşünmüyorum

Jeb Bush: Trump’ın Hrıstiyan olduğunu düşünmüyorum

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığın önseçimleri yarışında anketlere göre lider durumunda olan ünlü işadamı Donald Trump’a rakibi Jeb Bush’tan ilginç iddia geldi.

Bush muhafazakar seçmenlerin gözde başkan aday adayı Trump’ın Hristiyan olmadığını savundu.

Koyu dindar Evanjeliklerin lideri Jerry Falwell Jr. Trump’a başkanlık yarışında destek açıkladığı gün Florida eski valisi Jeb Bush, rakibinin Hristiyan olmadığını savunarak ilginç bir iddia ortaya attı.

Nevada eyaletinde katıldığı bir program sonrasında gazetecilerin Trump’ın Hristiyan olup olmadığı sorusuna Bush, ünlü işadamının Hristiyan olmadığını ileri sürdü.

Bush şöyle konuştu; “Hayır, ne olduğunu bilmiyorum. Söylediği gibi bir ilişkisinin (din ile) olduğunu düşünmüyorum. Anlatamadığınız bir şey de ciddi olduğunuzu savunamazsınız. Çok basittir bizler hata yaparız ve sonra da affını isteriz. Bu Hristiyan inancının en temel ilkelerindendir. Bu konuda da herkesin hem fikir olduğunu düşünüyorum. Her birimiz günahkarız.’’

ABC News de yayınlanan videoda Trump, hiçbir zaman Allah’tan af dilemediğini söylemişti. Trump, ‘‘Bana yardım edip etmediğini bilmiyorum’’ demişti.  Trump’ın bu sözlerini gazeteciler Bush’a nasıl değerlendirdiğini sordu. Bush, Trump için, ‘‘Siyasi amaç nedeni ile bu oyunu oynadığı kesin’’ dedi.

Trump, Presbyterian mezhebinden olduğunu daha önce açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.