Jeb Bush, ilk altı ayda 103 milyon dolar bağış topladı

Jeb Bush, ilk altı ayda 103 milyon dolar bağış topladı

Cumhuriyetçi Partili başkan aday adayları içinde en güçlü isimlerden birisi olan Florida eski Valisi Jeb Bush, yarışta iddialı olduğunu seçim bağışına yapılan bağışlarla da gösterdi.

Bush’un seçim kampanyasından verilen bilgiye göre seçim kampanyasına yılın ilk altı ayında yapılan bağışların toplamının 103 milyon doları bulduğu ifade edildi. Wall Street, K-Street ile iki eski başkanının desteğini almış görünen Jeb Bush, super PAC lobisi aracılığıyla seçim yarışında büyük avantaj elde ettiğini gösterdi.

Eski başkanlardan George H.W. Bush oğlu Jeb Bush’un seçim kampanyasına 125 bin dolarlık çek ile destek olurken yine eski başkanlardan George W. Bush da kardeşine 95 bin dolar destekte bulundu.

Federal Seçim Komisyonu tarafından verilen bilgiye göre “Right to Rise” adlı süper Pac aracılığı ile Jeb Bush, yılın ilk altı ayında seçim çalışmaları için 5 milyon 400 bin dolar harcadı. Bush’un şuan için bankada seçim kampanyası hesabında 97 milyon 700 bin dolar olduğu dile getirildi.

Bush’un seçim kampanyasına en fazla bağış, zenginlerin yazdığı çeklerden oluştuğu dikkat çekti. Bir milyon dolar ve üzerinde Bush’un seçim kampanyasına yardımda bulunanların sayısı 20 kişi. Bush için kesenin ağzını en fazla açanların başında milyarder Miguel Fernandez, yine Californalı milyarder işadamı William Oberndorf ile İran kökenli Amerikalı Hushang Ansary ile yatırım fonu sahibi Louis Bacon dikkat çeken isimler.

Jeb Bush’un seçim kampanyasına çek yazanlar arasında dikkat çekenler arasında Utah eski valisi Jon Huntsman, Kenneth Griffin ve Robert McNair oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.