Jeb Bush, başkanlık adaylığına güçlü çıkarma yapıyor

Jeb Bush, başkanlık adaylığına güçlü çıkarma yapıyor

Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olmasına kesin gözü ile bakılan Jeb Bush, Almanya, Polanya ve Estonya’dan oluşan Avrupa turuna çıkıyor.

Güçlü başkan aday adaylarının Avrupa başta olmak üzere ABD’nin önde gelen müttefiklerine ziyareti Amerikan politikasında son yıllarda yeni bir imaj haline dönüşmüş durumda. Bu kapsamda Haziran ayında Avrupa turuna çıkacak olan Jeb Bush, seçim kampanyasına destek olacak finansörlere de 2016’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde partisi adına en güçlü aday adayı olduğu mesajını verecek.

Başkan Barack Obama’nın 2008 seçimleri öncesi dış politika konularında gösterdiği üstün peformans ve okyanus ötesinde elde ettiği popülariteyi iç siyasete taşıması, Beyaz Saray taliplileri için yeni bir mücadele arenası oldu.

Dış politika konularında zaman zaman konuşma yapan Jeb Bush, geçtiğimiz ayın son gününde katıldığı bi radyo programında Rusya’nın Ukrayna krizinde üstlendiği rol için, ‘‘Acımasız işgüzar’’ diye eleştirmişti. Bush aynı programda Obama’nın pasif dış politika izlediğini ve bunun da ABD’nin müttefiği olan ülkelerin Amerika’ya olan güvenini sarstığını dile getirmişti.

Bush’un Avrupa turunda ziyaret edeceği ülkelerde iş dünyasının önde gelen isimleri ile buluşacağı bilgisi verildi. Ziyarettin asıl amacının Avrupa’daki ekonomik durumun birinci elden görülmesi diye açıklayan Bush’un sözcüsü Kristy Campbell, bu bağlamda Hristiyan Demokrat Birliği’nin düzenleyeceği ekonomi konferansına katılacağı da kaydedildi.

Campbell, Bush’un girişimcilik ve teknolojinin küresel ekonomiye etkisinin yanı sıra bölge ile ilgili güvenlik sorunlarını da muhattapları ile görüşeceğini dile getirdi.

Bush, 2007 yılında Florida eyaleti valiliğinden emekli olduktan sonra toplam 89 defa yurt dışı seyahatine bulunup 29 farklı ülkeye gitti.

Ayrıca bugün CNN/ORC ortaklığı ile yapılan kamuoyu yoklamasında da Bush’un Cumhuriyetçi Parti içindeki başkanlık adaylığı yarışında birinci olduğu görüldü. Ankete göre Bush’un partisinin başkan adayı olmasını destekleyenlerin oranı yüzde 17 olarak ifade edilirken ikinci sırayı ise yüze 12 ile Wisconsin Valisi Scott Walker aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.