Jeb Bush ABD başkanlığı için aday adaylığını resmen açıkladı

Jeb Bush ABD başkanlığı için aday adaylığını resmen açıkladı

Florida eyaleti Eski Valisi ve Eski Başkan George W. Bush’un kardeşi Jeb Bush 2016 Başkanlık Seçimleri’nde aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

Jeb Bush, uzun süredir duyurması beklenen kararını Miami’de organize edilen özel bir törende açıkladı. Aday adaylığının açıklamasıyla birlikte resmi seçim kampanyasına da start veren Bush, “Kalbimle yarışacağım. Kazanmak için yarışacağım” dedi.

Obama yönetimine sert eleştiriler getiren Bush, “Böyle bir liderliğin 4 yıl daha sürmesini görmek arzusunda değilim. Başlanlık bir liberalden başka bir liberale geçmemeli” dedi. Bush, “Amerika daha iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Parti’den birinin başkan olması gerektiğini kaydeden Bush, “Bu ülkede geleceğimizin yönetimini bir kez daha alacağız” dedi.

Orta sınıf halka sahip çıkacağı mesajını veren Bush, “Eğer başkan olursam tercih gücünü cemiyet ve bürokratların elinden alıp ebeveynlere vereceğim” şeklinde konuştu.

Jeb Bush’un aday adaylığını açıkladığı törene karşdeşi George W. Bush ve babası George H. W. Bush katılmadı. Annesi Barbara Bush ise törende hazır bulundu.

Eşim Columba Bush Meksika kökenli olan Bush, konuşmasını bir süre İspanyolca sürdürdü. Bush, “Hangi dilde olursa olsun. Mesajım iyimser olacaktır” dedi.

Cumhuriyetçi Parti’den adaylıklarını resmen duyuran diğer isimler ise şöyle: Senatör Lindsey Graham, Senatör Marco Rubio, Senatör Ted Cruz ve Senatör Rand Paul, Eski Senatör Rick Santorum, Eski Arkansas Valisi Mike Huckabee, Eski Teksas Valisi Rick Perry, Eski New York Valisi George Pataki, iş kadını Carly Fiorina, yazar Ben Carson.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.