İsrail’in ABD Büyükelçisi davet nedeniyle Boehner’i suçladı

İsrail’in ABD Büyükelçisi davet nedeniyle Boehner’i suçladı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Kongre’ye davet edilmesi, ABD siyasetinde krize neden olmayı sürdürüyor. Ancak İsrail’in ABD Büyükelçisinden davet ile ilgili ilginç bir çıkış geldi.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu Kongre’de konuşma yapması için davet etmesi Beyaz Saray’ın tepkisine yol açmıştı. Başkan Barack Obama, Netanyahu ile görüşmeyeceğini dile getirmiş bu da İsrail ile ABD arasında soğuk rüzgarların esmesine yol açmıştı. İsrail’in ABD Büyükelçisi Ron Dermer, iki ülke arasında gerginliğe yol açan davetin sahibi Boehner olduğunu belirterek, İsrail hükümetinin bir sorumluluğunun bulunmadığını söyledi.

Atlantic adlı dergiye mülakat veren Dermer, ‘‘Bu sorumluluk Temsilciler Meclisi Başkanı’na ait ve protokol kurallarını onun ofisi (Boehner’i kast ediyor) düşünmesi gerekiyordu’’ dedi.

Boehner’in Netanyahu’yu davet ettiğini açıkladığı günün birgün öncesinde Dışişleri Bakanı John Kerry ile uzun uzadıya görüştüğünü kaydeden Dermer, bu görüşmeden Temsilciler Meclisi Başkanı’na protokol kurallarının hatırlatılıp hatırlatılmadığını bilemediğini söyledi. Dermer, ancak Boehner’ın kendilerine dahi daveti iletmeden kamuoyu ile paylaştığını belirterek, bunun diplomatik kuralları hiçe saymak olarak eleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.