İsrail, Demokratların tepkisini dindirmeye çalışıyor

İsrail, Demokratların tepkisini dindirmeye çalışıyor

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı John Boehner’ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu Kongre’de konuşma yapması için davet etmesine Beyaz Saray gibi Demokrat Partililer de tepki gösterdi.

Kongre’deki Demokrat Partili üyelerden bazıları Netanyahu’nun konuşma yapacağı esnada salonu terk etme veya hiç katılmama gibi teklifleri üzerine İsrail’in ABD Büyükelçisi Ron Dermer devreye girdi. Kongre’de Demokrat Partililer ile görüşmeler yapan Büyükelçi Dermer’in, milletvekilleri ve senatörlere boykot kararı almamaları için telkin de bulunduğu öğrenildi.

Politico adlı internet sitesinde çıkan habere göre Dermer, dün onlarca Demokrat Partili ile Kongre’de görüştüğünü yazdı. Aynı internet sitesi Dermer’in bu görüşmelerden arzu ettiği neticeye ulaşamadığını bildirdi. Görüşmede iddialara göre Demokrat Parti içindeki Yahudi kökenli vekillerin dahi Dermer’i samimiyetsizlikle suçladığı ve Netanyahu’nun Kongre’de konuşmasının doğru bir karar olmadığı yolunda eleştirilerde bulunduğu belirtildi.

Önümüzdeki ay Kongre’de konuşacak olan Netanyahu için Başkan Barack Obama, ABD ziyaretinde kendisi ile görüşmeyeceğini dile getirmişti. Daveti eleştiren Beyaz Saray ise bunun protokol kurallarını hiçe saymakla itham edip, Boehner’i eleştirmişti. Beyaz Saray sözcülerinden Josh Earnest, Kongre’de Demokrat Partililerin Netanyahu’nun konuşmasına tepkisini ise bunun tamamen milletvekillerinin bireysel kararı olduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.