‘IŞİD’e karşı kara müdahalesi şart’

‘IŞİD’e karşı kara müdahalesi şart’

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, ülkesinin koalisyon güçleri ile birlikte, Irak ve Suriye’de terör estiren IŞİD’e karşı giriştiği mücadelede, hava saldırılarının yeterli olmayacağını ve ABD’nin bölgeye asker yollamak zorunda kalabileceğini söyledi.

ABD’de yayın yapan ABC televizyon kanalına konuşan Boehner, IŞİD’i alt etmek için hava saldırılarından daha fazlasının gerekeceğini düşündüğünü belirterek, “Bir zaman gelecek ki, birilerinin postalı o topraklarda olacak.” diye konuştu. Başka ülkelerin kara müdahalesi için gerekli adımlar atmaması durumunda ABD’nin kendi başına adım atmak zorunda kalacağını belirten Boehner, “Bunlar barbarlar ve bizi öldürmeye niyetliler. Biz şimdi onları yok etmezsek, bedelini ağır ödeyeceğiz.” dedi.

ABD, IŞİD’i 8 Ağustos’tan beri Irak’ta 22 Eylül’den bu yana da Suriye’de havadan vuruyor. Saldırılarda Basra Körfezi ve Kızıldeniz’de konuşlu savaş ve uçak gemileri de kullanılıyor. Adana’da yer alan İncirlik hava üssünün muharip amaçla kullanımı şu ana kadar söz konusu olmadı. TBMM, hükümetin Irak ve Suriye’de Türk askerinin rol alması ve Türk topraklarının da yabancı askerlerin geçişi için kullanılması için istediği yetkiyi bugün oylanacak tezkere ile değerlendirecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.