İlk önseçim öncesi Cumhuriyetçiler son defa sahne alıyor

İlk önseçim öncesi Cumhuriyetçiler son defa sahne alıyor

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimilerinde başkan adaylığı için yarışan aday adayları Iowa önseçimlerinden önce son kez canlı televizyon tartışmasına çıkmaya hazırlanıyor.

Iowa eyaletinin Des Moines şehrinde Perşembe günü yapılacak olan canlı tartışma programı Fox News haber kanalından canlı yayınlanacak. Doğu yakası saati ile akşam 21:00 de başlayacak olan tartışma programına Cumhuriyetçi Parti’nin en güçlü başkan aday adayı Donald Trump katılmayacağını açıkladı.   

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarının canlı televizyon tartışma programının moderatörlüğünü Bret Baier, Chris Wallacce ile Megyn Kelly yapacak. Kelley, geçen Ağustos ayında Cumhuriyetçi Parti’nin ilk başkanlık tartışma programını yönetmiş ve Trump’a sorduğu soru nedeni ile de ünlü işadamının ağır eleştirilerine maruz kalmıştı.

Yarın yapılacak olan tartışma programına Trump, başka bir etkinliğe katılma gerekçesi ile yer almayacağını dün açıklamıştı. Milyonların izleyeceği tartışma programına Teksas Seantörü Ted Cruz, Florida Senatörü Marco Rubio, emekli doktor Ben Carson, New Jersey Valisi Chris Christie, Florida eski valisi Jeb Bush, Ohio Valisi John Kasich ile Kentucky Senatörü Rand Paul olacak.

Muhafazakar başkan aday adayları için Iowa önseçiminde fark oluşturabilme adına önemli bir fırsat olan tartışma programı öncekiler gibi yine iki kısımdan oluşuyor. Akşam üstü anketlerin ortalamasında yüzde 2’inin altında kalan başkan aday adayları ikinci derecede öneme sahip olan tartışma programına katılabilecek. Cumhuriyetçilerin ikinci dereceli tartışmasına yarın başkan aday adaylarından eski CEO Carly Fiorina, Arkansas eski valisi Mike Huckabee, eski senatör Rick Santorum ile Virginia eski valisi Jim Gilmore olacak.  

Cumhuriyetçi başkan aday adayları yarından sonraki tartışma programı 6 Şubat tarihinde New Hampshire eyaletinin New Hampshire eyaletinde gerçekleştirilecek. Saint Anselm Kolleji’nde yapılacak olan tartışma ABC News tarafından canlı olarak yayınlanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.