İki eyalette senatör yarışının galibi açıklandı

İki eyalette senatör yarışının galibi açıklandı

Ara seçimler ülke genelinde devam ederken sandığın en erken kapandığı Kentucky eyaletinden ilk sonuç geldi. Sandıkların yüzde yüzü henüz açılmadı ancak kritik bölgelerdeki sayımlardan zaferle çıkan Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, tekrar senatörlük koltuğunu kazanan isim oldu.

Demokrat Partili Alison Lundergan Grimes’e karşı rahat kazanan McConnell, Cumhuriyetçi Parti’nin Senato’da çoğunluğu ele geçirmesi durumunda da Senato Çoğunluk Lideri olacak ve ülke siyasetinde en etkin üç isimden birisi olacak.

Batı Virginia eyaletinde de Senato yarışında gülen taraf yine Cumhuriyetçiler oldu. Şu ana kadar sürprizin yaşanmadığı seçim sonucuna göre Cumhuriyetçi Parti’nin Batı Virginia Milletvekili olan Shelley Moore Capito, eyaletinin yeni Senatörü olarak Washington D.C. de görev yapacak. Capito, Demokrat Partili Natalie Tannant’a karşı galip gelerek Batı Virginia eyaletinin tarihinde ilk kadın senatör oldu.

Kentucky’de bu ara seçim kampanyasında Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti toplam 50 milyon dolar harcadı. Bu rakam Senato yarışında ABD genelinde bir eyalette harcanan en fazla para olarak kayıtlara geçti.

Bugün ülke genelinde yapılan ara seçimlerde toplam harcanan para 4 milyar doları buldu. Bu da ülke tarihine en pahalı ara seçim olarak kayıtlara geçti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.