Hükümetin kepenk kapatması konusunda Cumhuriyetçileri uyardı

Hükümetin kepenk kapatması konusunda Cumhuriyetçileri uyardı

Başkan Barack Obama, hükümetin kepenk kapatma konusunda Cumhuriyetçileri suçlayarak yeni sağlık reformunun bütün muhalif çabalara rağmen ilerleyeceğini söyledi. ABD Hükümeti’nin mali bütçe yılının tamamlanmasına saatler kala Beyaz Saray’da basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Obama, hükümetin kepenk kapatması halinde ekonominin olumsuz etkileneceği uyarısında bulunarak Kongre’ye hitaben “Bunu yapamazsınız”dedi. Şayet hükümet işlem göremez hale gelirse, kamu ofislerinin kapanacağını ve maaş ödemelerinin geçikeceğine dikkat çeken Başkan Obama, “Federal hükümet ABD’nin en büyük istihdam sahibi. Bu Amerikalılar bizim komşularımız. Okula giden bizim çocuklarımız.”diye konuştu. Herşeye rağmen, sosyal hizmetlerin, sağlık yardımlarının, posta servisinin ve halkın güvenliğinin sağlanmasına devam edileceğini kaydeden ABD Başkanı, çözümün çok basit olduğunu hatırlattı.

Obama, Kongre’ye rağmen, Düşük Maliyetli Sağlık Kanunu’nun (Affordable Care Act) yarından itibaren başlayacağını belirterek şunları söyledi: “Milyonlarca insan, yarın healthcare.gov sitesinden yeni sağlık kanunu kapsamlarını görüp, satın alabilecek. Hastalığı nedeniyle iflas eden Amerikalılar var. Sağlık sigortası olmadığı için her yıl binlerce insan hayatını kaybediyor. Sonunda birçok kişi kaliteli düşük maliyetli sağlık kapsamından faydalanabilecek. Bu sistemin daha iyi olmasi için neler yapılması gerektiği ile ilgili yeni fikirlerede  açığım.”dedi.  

Partiler gün sonuna kadar  yeni bir tasarı üzerinde anlaşamazsa hükümet harcama yetkisi alamayacak ve 1996’dan sonra ilk kez kapanma eşiğine gelecek. Hükümetin işleyişi durma noktasına gelecek. Yaklaşık 800 bin kamu görevlisi ücretsiz ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalacak. Bütçe onayalanana kadar kamu görevlilerine ise  maaş verilemeyecek.  

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.