Hillary Clinton, başkan olursa ekonomiyi kocasına emanet edecek

Hillary Clinton, başkan olursa ekonomiyi kocasına emanet edecek

Başkanlık için Demokrat Parti’den aday olmaya çalışan Hillary Clinton, başkan seçilmesi halinde ‘ekonomiyi canlandırma’ görevini kocası Bill Clinton’a vereceğini söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde pazar günü Kentucky’de seçmenlerle bir araya gelen Clinton, kocası ABD eski Başkanı Clinton için, “Ekonomiyi canlandırma sorumluluğunu eşime vereceğim, çünkü o ne yaptığını biliyor”dedi.

ABD’nin 42. Başkanı olan Bill Clinton, görev süresi boyunca hem Demokratların hemde Cumhuriyetçilerin büyük takdirini toplamıştı. Hillary Clinton, eşi Clinton’un ülke ekonomisine özellikle istihdam alanında katkılara sağlayacağını söyledi. İki dönem ABD başkanlığı yapan Bill Clinton döneminde toplam 22 milyon istihdam sağlanmıştı.

Bu oran II.Dünya Savaşı’ndan sonra sağlanan en büyük istihdam olarak kayıtlara geçmişti. Bill Clinton, iş dünyasının internet kullanımının yaygınlaştırmasına destek vererek üretimin artılmasına katkıda bulunmuştu. Üretimini artıran şirketler bir yandan kar oranlarını artırmış, diğer yandan istihdamını artırmıştı.

Clinton döneminde, ABD, Meksika ve Kanada arasında imzalanan Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) yürürlüğe konulmuştu.

Çin de aynı dönemde Dünya Ticaret Örgütü’ne üye olmuştu. Söz konusu gelişmeler, ABD’ye Çin’den ve Meksika’dan gelen ithal ürünlerin artmasına katkıda bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.