Hillary Clinton’ın e-posta skandalı bakanlığa ders oldu

Hillary Clinton’ın e-posta skandalı bakanlığa ders oldu

ABD eski dışişleri bakanı Hillary Clinton’ın bakanlığı süresince resmi e-posta adresi yerine şahsi adres kullandığının ortaya çıkması üzerine kopan fırtına Dışişleri Bakanlığı’ndaki üst düzey diplomatları harekete geçirdi.

Geçtiğimiz aya kadar birçok diplomatın e-posta kayıtlarını bakanlık arşivine girmediği belirlendi. Clinton’a kamuoyundan gelen sert eleştiriler üzerine Dışişleri Bakanlığı, tüm çalışanların önümüzdeki yılın sonuna kadar e-postalarının arşivleyeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde birkaç siber saldırı üzerine sert güvenlik önlemleri alan bakanlık, e-posta adresleri de olmak üzere kurum tarafından sınıflandırılmamış internet bağlantı sistemleri kapattığını açıklanmıştı. Alınan güvenlik önlemi nedeniyle birçok diplomatın bakanlığın ortak kullandığı sisteme ulaşamadığı da dile getirilmişti.

KERRY’İN YAZIŞMALARI OTOMATİK OLARAK ARŞİVLENİYOR

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, Bakan John Kerry’in e-postalarının otomatik olarak saklandığı ve korunduğunu açıkladı. Psaki, teknik yetersizlik nedeniyle bakanlıktaki üst düzey yöneticilerin resmi uzantılı adres kullanmadıkça kayıtlarını korumanın mümkün olmadığını dile getirdi. Bakanlık sözcüsü, daha fazla ayrıntı veremeyeceğini ancak yıl sonuna kadar üst düzey çalışanların yazışmalarının arşivlenmesini hedeflediklerini vurguladı. Psaki, “Teknik gereksinimleri karşılayarak arşivleme sisteminin uygulanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Amacımız 2016 yılı sonuna kadar tüm çalışanlarımızın e-posta yazışmalarının kayıt altına girmesi” dedi.

Psaki, Bakan Kerry ile birlikte bugün e-posta mesajları otomatik olarak arşivlenlerin iki bakan yardımcısı, onlarca müsteşar ve müsteşar yardımcısının bulunduğu bilgisini verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.