Hillary Clinton başkan yardımcısı adayını açıkladı

Hillary Clinton başkan yardımcısı adayını açıkladı

Demokrat Parti’de Pazartesi günü başlayacak olan kurultayda başkanlık adaylığını kabul edecek olan Hillary Clinton beklenen açıklamasını yaptı.

Clinton başkanlık yarışında başkan yardımcısı adayı olarak Virginia Senatörü Tim Kaine’i seçtiğini açıkladı.

tim-kaine58 yaşındaki Kaine evli ve üç çocuk babası. Harvard Hukuk Fakültesi mezunu olan Kaine Virginia Senatörü olmadan önce eyaletin valisiydi.

2007 yılında Barack Obama’yı başkan adaylığı için desteklediğini açıklayan Kaine uzun bir süre medya tarafından Obama’nın başkan yardımcısı adayı olarak adlandırıldı. Ancak Obama Joe Biden’ı seçti.

Güney bölgesinde oldukça popüler olan Kaine, 2014 yılında IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede Kongre’den onay alınmasını gerektiğini söyleyen Demokrat Partili senatörlerden biriydi.

Kaine ayrıca idam cezasına karşı olmasına karşın valiliği zamanında 11 idam gerçekleşti. Bu durumu, “Kişisel olarak karşı çıksam da, yapmak için yemin ettiğim görevin gereklerinden biri bu” diyerek açıklamıştı.

Virginia Senatörü eşcinsel evlilikler, küresel ısınma ve Obamacare konularında da partisi ile aynı görüşte olması ile biliniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.