Hapishanede tutukluğu olduğu halde milletvekili seçimini kazandı

Hapishanede tutukluğu olduğu halde milletvekili seçimini kazandı

İsmi seks skandalına karışmasının ardından tutuklanan Virginia eyaleti eski milletvekili Joseph Morrissey, bölgesinde yapılan özel ara seçime tutuklu bulunduğu hapishaneden bağımsız aday olarak katıldı. Ve seçimin de galibi oldu.

Yanında staj yapan 18 yaşından küçük birisiyle adı seks skandalına karışması üzerine tutuklanan Morrissey’den boşalan milletvekilliği için dün özel ara seçim yapıldı. Seçime bağımsız olarak tutuklu bulunduğu hapishaneden katılan Morrissey hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Partilerin vekil adaylarını geride bırakarak yeniden seçildi.

Sandık sonuçlarına göre Morrissey oyların yüzde 42’sini alırken, Demokrat Parti adayı Kevin Sullivan yüzde 33 ve Cumhuriyetçi Matt Walton da yüzde 24’de kaldı.

Hakkında yürütülen seks skandalı davasında suçlu bulunması üzerine geçtiğimiz aralık ayında milletvekilliği görevinden istifa eden Morrissey’in seçimi hapishanede olduğu halde kazanması eyalet tarihinde bir ilk olarak kayda geçti.

Morrissey, seçim kampanyası çalışmalarına tutuklu olduğu halde katılabildi. Üzerine takılan bir cihazla gündüzleri seçim bölgesinde çalışan Morrissey, kampanya süresince her akşam tutuklu bulunduğu Henrico Vilayeti Doğu Bölgesi Hapishanesi’ne geri döndü.  Gündüzleri yarı özgür akşamları tutuklu kaldığı süre içinde Morrissey, tarihe geçecek bir başarıya imza attı.

Daha önce de benzer bir skandalla gündeme gelen Morrissey, asıl bombayı 2013 senesinde patlattı. Eyalet Kongresi’nde silah tartışmalarının yapıldığı salonda Morrissey, AK-47 saldırı tüfeği ve şarjörü sakladığı masasının altından çıkarak şov yaptı. Morrissey, 1991-2000 yılları arasında da polis tarafından 5 defa uygunsuz davranışları nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Morrissey, tekrar seçilmesinin ardından bugün yemin ederek milletvekilliği görevine tekrar başladı. Ancak Morrissey’in tutukluluk hali devam edecek.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.