Hagel, İsmet Yılmaz ile görüştü

Hagel, İsmet Yılmaz ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile telefonda görüştü. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby yaptığı yazılı açıklamada, iki bakanın IŞİD’in kaynaklı bölgesel tehdidin yanında Irak ve Suriye’deki durumun ele alındığı bir görüşme yaptıklarını duyurdu.

Hagel görüşmede Suriyeli muhaliflerin ağırlanması ve eğitilmesi dahil Türkiye’nin uluslararası koalisyona destek sağlamaya hazır olması dolayısıyla İsmet Yılmaz’a teşekkür etti. Hagel, Türkiye’nin söz konusu alanlardaki uzmanlığını ve mültecilerin ağırlanması ile sınır güvenliği gibi zorluklara rağmen sorumlu hareket etmesini gündeme getirdi.

Muhaliflerin eğitiminin daha da geliştirilmesi adına Türkiye ile yapılan yakın çalışmalara değinen Hagel, Türk yetkililerin ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ve Avrupa Komutanlığı’ndan gelecek bir ekibi ağırlamaya hazır olmaları dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi.

Kirby’nin açıklamasında ayrıca, “İki bakan IŞİD ve diğer radikal gruplar tarafından ortaya konan tehdide yönelik kapsamlı ve stratejik yaklaşım ihtiyacının sürdüğünün altını çizdi. İkili ayrıca Esed rejiminin barbarlığının mevcut kriz büyümesine sebebiyet verdiği ve uzun zaman önce Suriye’yi yönetme meşruiyetini kaybettiği konusunda fikir birliğine vardı.” ifadelerine yer verildi.

Hagel ve Yılmaz son olarak yakın ve sürekli olarak fikir alış verişine devem edilmesi konusunda anlaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.