Güney Utah Üniversitesi, Harry Reid ismini binasından kaldırdı

Güney Utah Üniversitesi, Harry Reid ismini binasından kaldırdı

Demokrat Parti Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid’in adı, daha önce verildiği bir üniversite binasından kaldırıldı. Güney Utah Üniversitesi (SUU) yetkilileri, Reid’in ismi okulun markalaşmasına engel olduğu için bu kararı aldıklarını açıkladı. Üniversite, 2011 yılında bir binasına Nevada senatörününn adını vermişti.

Üniversite yönetiminin Reid’in ismini kullanarak okula yapılan bağış miktarını artırmayı amaçladığı ancak bunu gerçekleştiremediği ileri sürülüyor. Üniversitenin bulunduğu Cedar şehri sakinleri tarafından gösterilen tepki de kararın çıkmasında etkili oldu. Yerel bir gazetenin iddiasına göre Cedar şehri yetkilileri, Harry Reid isminin binadan kaldırılması durumunda şehir yönetiminin yapacağı bağışı 40 bin dolar yükselteceği vaadinde bulundu.

Şehir Meclis üyesi Paul Cozzens, “Burası Utah’ta küçük ve muhafazakar bir güney şehri. Nevadalı Harry Reid’in politik düşüncelerinin burada pek destek gördüğü söylenemez. SUU’nun halktan gelen böyle bir baskı nedeniyle bu kararı aldığını düşünüyorum” dedi.

Üniversite Başkanı Scott Wyatt ise aldıkları kararın bir baskı neticesinde olmadığını savundu. Wyatt kararın bağış artışı beklentisiyle de alınmadığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.