George W. Bush’un dönüşü

George W. Bush’un dönüşü

Eski ABD Başkanı George W. Bush görevi bıraktıktan sonra ilk defa mitinglere dönüyor.

Yedi yıldır politikadan uzak duran Bush Pazartesi günü South Carolina’da kardeşi Jeb Bush’un kampanyası için yeniden kürsüye çıkıp oy isteyecek.

Dallas’taki evinde uzun süredir politika ile ilgili açıklama yapmayan eski başkanın Cumhuriyetçi Parti içinde yaşanan bölünme yüzünden bu kararı aldığı belirtiliyor. Bush’un uzun süredir arkadaşı olan Clay Johnson da eski başkanın, kardeşinin South Carolina’da yeniden yükselişe geçeceğine inandığını belirtti.

George W. Bush bir süredir hem Demokrat Partili başkan aday adaylarının hem de Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump’ın eleştirilerinin hedefindeydi. Bush’un Irak’ın işgal edilmesinde hata yaptığı ve IŞİD’in ortaya çıkmasında temel sorumlu olduğu iddia ediliyordu.

Bush kardeşinin kampanyasına para toplamak için yapılan özel davetlere katılmış ve kimi reklam filmlerinde yer almıştı. Fakat ilk defa kürsüye çıkıp oy isteyecek.

Bush’un South Carolina’da özellikle askerler arasında büyük bir hayran kitlesi var ve bunun Jeb Bush’a oy olarak döneceği düşünülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.