George Clooney Obama için verdiği yemekte 15 milyon dolar topladı

George Clooney Obama için verdiği yemekte 15 milyon dolar topladı

Başkan Barack Obama’nın Beyaz Saray’a yeniden seçilebilmesi için yapılan yardım toplantısı ünlü aktör George Clooney’in evinde yapıldı. Obama’nın seçim kampanyasına yardım amacıyla verilen yemeğe katılanlar kişi başına 40 bin dolar ödedi. Gecenin sonunda Clooney’in evine davetli olan 150 kişi Başkan’ın seçim kampanyası için 15 milyon dolar tutarında yardım yaptı.

Clooney’in Los Angeles’ın Studio City yerleşkesindeki evinde verilen yemeğe Obama’nın seçim kampanyasına 3 dolar ödeyenler de katıldı. Obama’nın seçim kampanyası için internet üzerinden en az 3 dolar yardımda bulunan ve kura ile seçilen 3 şanslı isim aileleri ile birlikte yemeğe katılam ayrıcalığını elde etti.

Obama’nın seçim kampanyasına yardım yemeğinde toplanan yaklaşık 15 milyon dolar bugüne kadar Başkan için bir gecede toplanan en büyük yardım miktarı oldu. Başkan Obama’nın eşcinsel evliliğe açıkca destek vermesinin ardından gerçekleştirilen etkinliğe Hollywood çevresinin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
 
Yardım yemeğine Iron Man filminin başrol oyuncusu Robert Downey Jr., Diane Von Furstenberg, Trina Turk, Barbra Streisand, James Brolin, Tobey Maguire, Billy Crystal, Jack Black, Salma Hayek gibi ünlüler yer aldı.

Yemekte 19 dakikalık bir konuşma yapan Obama, siyaset dışında zaman zaman şakalarıyla da katılımcıları güldürdü. Obama, ‘‘İnsanlar artık benim kır düşmüş saçıma, kırışmış yüzüm ile ilgili internette yazılar yazıyor. George’nin (Clooney’den söz ediyor) benim olduğu gibi sıkıntıları yok’’ diye esrpiri yaptı.

Obama’nın Clooney’e kırlaşmış saç gönderimesine ünlü aktör, ‘‘Benim için gayet iyi görünüyorsunuz’’ şeklinde cevap verdi.

Obama konuşmasına daha sonra 2008’deki seçimden bu yıl yapılacak olan başkanlık seçiminin daha zor olacağını ileri sürdü Obama konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘‘Son seçimden bu sene olan daha zor olacak. Bunu sadece kırlaşan saçlarımın artmasından, yaşlanmamdan veya 2008 yılındaki ‘Umut’ (gecen seçimdeki ünlü psoterinin ismi) posterinin kenarının kırışmasından dolayı demiyorum. Bunu 2008 yılında umutlarımız çok canlı olmasından dolayı diyorum.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.