Gençler Trump’ı ‘ırkçı’ olarak görüyor

Gençler Trump’ı ‘ırkçı’ olarak görüyor

ABD’de 18-30 yaşları arasındaki her 3 kişiden 2’si Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ı ırkçı olarak görüyor. GenForward şirketi tarafından yapılan bir araştırmada, Trump’ın gençler arasında popüler olmadığı ortaya çıktı.

Yaş aralığı 18-30 olan 1965 kişi üzerinde yapılan ankete göre, genç nüfusun sadece yüzde 19’u Trump hakkında olumlu görüşlere sahip. Genç nüfusun 4’te 3’ü ise New Yorklu milyarderin  anlayışsız olduğu görüşünde.

Anket çalışmasına göre genç Afro-Amerikalı nüfusun sadece yüzde 6’sı, Hispanik’lerin yüzde 10’nu, Asya kökenli Amerikalı’ların yüzde 12’si ve beyaz gençlerin yüzde 27’si Trump’a olumlu bakıyor.

Demokrat Parti’nin muhtemel adayı Hillary Clinton’ın da, Trump kadar olmasa da genç nüfus arasında çok popüler olmadığı ortaya çıktı.

Chicago Üniversitesi’ndeki ‘Siyah Genç Projesi’ tarafından GenForward ile AP ajansı tarafından ortaklaşa düzenlenen ankette katılan genç nüfusun yüzde 39’unun Hillary Clinton’u desteklediğini ifade edildi. Yüzde 54’ü ise Clinton’u desteklemediğini belirtti.

Çalışma sonucunda öğrencilerin Trump hakkındaki olumsuz görüşlere de yer verildi. Öğrenciler, Trump’un ırkçı olduğunu ve başkanlık için yeterli kaliteye sahip olmadığını ifade etti. Amerikalı milyarder, seçim kampanyasının ilk gününden beri, başta Müslümanlar olmak üzere birçok azınlık grubu aleyhinde yaptığı konuşmalarla gündeme gelmişti.

Ankette  hata payı yüzde 3,8 olarak gösterildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.