Gazetesi ile editörü farklı başkan aday adayına destek açıkladı

Gazetesi ile editörü farklı başkan aday adayına destek açıkladı

New Hampshire eyaletinde ilginç bir olay yaşandı.

Eyaletde yayın yapan bir gazete Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Chris Christie’ye destek verdiğini geçen Cumartesi günü kamuoyuna açıklamıştı. Ancak dünde aynı gazetenin editöryel yazılarını kaleme alan yazarı da yayınladığı editöryel yazısında 2016 başkanlık seçimleri için muhafazakar partinin Florida Senatörü Marco Rubio’yu desteklediğini kaleme aldı.

The New Hampshire Union Leader gazetesi adına geçen hafta Vali Christie’ye destek açıklamasını kaleme alan Joseph McQuaid, Christie’nin terör ve felaket konularında göstermiş olduğu başarılı geçmişinin aldıkları kararda etkili olduğunu dile getirmişti.

Union Leader gazetesinde editöryel yazılarını kaleme alan editör  Drew Cline ise, Beyaz Saray için neden Rubio’yu desteklediğini anlattı. Cline, Rubio etrafında etkili isimlerin birlik olduğuna işaret ederek, muhafazakar parti içindeki bölünmüşlüğün ancak bu isim etrafında aşılabileceğini savundu.

New Hampshire da yapılacak olan önseçimler parti içindeki yarışın yönünü belirlemede etkili olması nedeni ile çok önemli. New Hampshire ile Iowa bu nedenle hem seçimlerde hem de önseçimlerde kritik öneme haiz durumda. Christie, New Hampshire’daki önseçimi kazanacağını ileri sürüyor.

Hafta başında bir muhafazakar radyo kanalına konuşan Christie, rakibi Rubio’nun tecrübesiz olduğunu ve kariyeri boyunca bir tane dahi kritik karar vermeyen biri olduğuna vurguda bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.