Gazeteciler öldürülünce Obama Kongre’ye silah çağrısı yaptı

Gazeteciler öldürülünce Obama Kongre’ye silah çağrısı yaptı

Çarşamba sabahı canlı yayında iki gazetecinin silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesi üzerine Başkan Barack Obama, bireylerin silah edinmesine sınırlama getirmesi yolunda Kongre’ye çağrı yaptı.

Beyaz Saray Sözcücü  Josh Earnest, bu sabah yaşanan korkunç olaydan sonra basın toplantısında Başkan’ın Kongre’ye yaptığı çağrıyı dile getirdi.

Başkan’ın Kongre’den silah kontrolü için harekete geçmesini istediğini belirten Earnest, “Bu olay (silahlı saldırı) tüm Amerika genelinde büyük-küçük topluluklar arasında silahlı şiddet olayının yaygın hale gelişinin bir başka örneğidir.’’ dedi.

Silahlı şiddet olaylarını sona erdirecek mevzuat üzerinde Kongre’nin çalışması için Başkan Obama’nın çağrısını dile getiren Earnest şöyle konuştu:

“Bu yönde bir kanun hazırlanmaz ise ülkede silahlı şiddet olayların duracağı yok.  Silahlı şiddetin durdurulması adına Kongre ortak bir mevzuat üzerinde çalışıp kanun hazırlaması tüm Amerikalıların ortak beklentisi. Ancak Kongre bunu yaparken de Amerikan halkının anayasal haklarını ihlal etmeden gerçekleştirmeli.’’

Başkan Barack Obama, Sandy Hook ilkokuluna 2012 yılında 26 insanın öldüğü silah saldırı sonrasında Kongre’ye bireylerin silah edinmesini zorlaştıran yasal bir reform yapılması yolunda yoğun baskı yapmıştı.  Obama’nın çağrısı üzerinde Kongre’de başlatılan yasal düzenleme, Senato’da silah edineceklerin geçmişlerinin araştırılması maddesi nedeniyle tıkanmış ve bir sonuç elde edilememişti. Obama da Kongre’den reform paketinin çıkmaması üzerine ‘‘en büyük hayal kırıklığı’’ diye eleştirmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.