Fox News anketine göre kilit eyaletlerde Cumhuriyetçiler önde

Fox News anketine göre kilit eyaletlerde Cumhuriyetçiler önde

Fox News haber kanalı tarafından yapılan ankete göre önümüzdeki ay yapılacak olan ara seçimlerde Cumhuriyetçiler Senato’da çoğunluğu ele geçirecek. Seçim sonuçlarını ciddi şekilde etkileyecek 5 kritik eyalette yapılan ankette Cumhuriyetçiler önde.

Kasım ayının ilk haftasında yapılacak olan ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin tamamı ile Senato’nun üçte biri sandığa gidecek. Temsilciler Meclisi’nde üstünlüğü elinde tutacağına kesin gözüyle bakılan Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluğu Demokratların elinden alma ihtimali yüksek görünüyor.

Fow News anketine göre Alaska’da Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı Dan Sullivan Demokrat rakibi Senatör Mark Begich’in 4 puan önünde. Buna göre Sulivan’ın oyların yüzde 44’ünü alması beklenirken Begich’in oy oranı ise yüzde 40.

Kritik eyaletlerden bir diğeri de Kansas. Anket sonucuna göre bu eyalette Cumhuriyetçi Partili Senatör Pat Roberts bağımsız aday Greg Orman’ın 5 puan önünde. Roberts yüzde 44 oy alırken ve Orman’ın öngörülen oy oranı yüzde 39.

NBC ile Marist adlı şirket tarafından haftasonu açıklanan anket sonucuna göre ise Orman rakibi Roberts’ın 10 puan önündeydi. Yine dün CNN ile ORC’ın açıkladığı kamuoyu yoklaması sonucuna göre Orman 1 puan önde görünüyor.

Yine Senato’da çoğunluğun ele geçirilmesi için iki parti adına da kritik eyalet görülen Arkansas’ta Cumhuriyetçi senatör adayı Fox News’in anketinde önde çıktı. Cumhuriyetçi aday Tom Cotton, ankete göre Demokrat Partili Senatör Mark Pryor’a yüzde 39’a karşı yüzde 46’lık oy oranıyla üstünlük sağlamış görünüyor. Arkansas gibi Colorado’da da Cumhuriyetci aday önde. Anket sonuçlarına göre bugün seçim olsa Cumhuriyetçi aday Cory Grdner’ın yüzde 43 oy alması beklenirken, Demokrat Parti Senatörü Mark Udall’ın yüzde 37 oy alacağı tahmin ediliyor.

Anket, Kentucky eyaletinde de yine Cumhuriyetçi Parti’nin senatörlük koltuğunu kazanacağını gösteriyor. Cumhuriyetçi Parti’nin Senato Azınlık Lideri ve Kentucky Senatörü Mitch McConnell, Demokrat Parti adayı Alison Lundergan Grimes’den 4 puan önde. Ankete göre eyaleteki oyların yüzde 45’ini McConnell yüzde 41’ini de Grimes alacak. Fox News anketinin aksine eyalettin en büyük gazetesi tarafından pazartesi günü açıklanan SurveyUSA anketi Grimes’in McConnell’in 2 puan önünde olduğunu duyurmuştu.

Fox, yayınladığı anket için Alaska’da 706, Arkansas’da 707, Colorado’da 739, Kansas’da 702 ve Kentucky’de de 706 seçmen ile görüşüldüğü bilgisini verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.