Florida’da vali adayı eski Cumhuriyetci yeni Demokrat Charlie Crist oldu

Florida’da vali adayı eski Cumhuriyetci yeni Demokrat Charlie Crist oldu

Florida eyaleti valilik yarışında Demokrat Parti içindeki ön seçimi eski Cumhuriyetçi Partili Charlie Crist kazandı. Crist’ın seçilmesi ‘acaba parti değiştirir mi?’ sorusunu da beraberinde getirdi.

Eski eyalet senatörü Nan Rich’e karşı rahat bir gailbiyet alan 58 yaşındaki Crist, 2007-2010 yılları arasında Florida valiliği görevini üstlendi. 1990’lı yıllarda ‘Zincirli-Çete Charlie’ takma adı ile anılan Crist, 2010 yılında mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti ile sıkıntılar yaşamış ve parti içi yarışı kaybetmişti. 2012 genel seçimlerinde Demokrat Parti’den Florida senatörlüğü için aday olan Crist bu defa Cumhuriyetçi Parti’den Marco Rubio’ya karşı yarışmış ancak yine kaybetmişti.

Demokrat Ulusal Komitesi (DNC) Kurul Başkanı Debbie Wasserman Schultz, partilerinin Florida vali adayı Crist’e güvendiğini söyledi. Katıldığı bir tv progamında ‘‘2007-11 yıllarında Cumhuriyetçi Parti’den vali olmuş birisinin Demokrat Parti’nin değerlerine sahip çıkarak sadık olup olmayacağı sorusuna’’ Schultz, ‘‘Evet güveniyorum. Charlie Crist’ın, çalışan ailelerin ve Florida insanının güçlü sesi ve valisi olacağına inanıyorum.’’ diye cevap verdi.

Crist, dün yapılan parti içi ön seçimini  yüzde 74 oy oranıyla kazandı. Florida eyaletinin görevdeki Valisi Rick Scott’a karşı kasım ayında yarışacak olan Crist, 2012 seçimlerinde partisini değiştirerek Demokratlara katılmış ve Başkan Barack Obama’yı desteklediğini bildirmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.