First Lady’den üstü kapalı Trump eleştirisi

First Lady’den üstü kapalı Trump eleştirisi

Başkan Barack Obama’nın eşi Michelle Obama, adını vermeden Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ı eleştirdi, “başkan adaylarından birinin” kadınlar ve vücutları hakkındaki yorumlarının “acımasız, korkutucu ve yaralayıcı” olduğunu söyledi.

Sesi zaman zaman ağlamaklı çıkan First Lady, New Hamshire eyaletinde Hillary Clinton’un kampanyasında konuştu. Son iki günde en az dört kadın, Donald Trump’ın geçmişte kendilerine zorla sarılarak öpmeye çalıştığını iddia etti.

Obama, “Bu normal değil, bu normal siyaset değil. Bu utanç verici ve hoş görülemez. Hangi partiye üye olduğunuzun, Demokrat, Cumhuriyetçi ya da bağımsız olmanızın önemi yok. Hiçbir kadın bu şekilde muamele görmeyi hak etmiyor. Bu tarz bir istismarı hiçbirimiz hak etmiyoruz. Buna derhal son verilmeli” diye konuştu.

Tüm dünyanın kadın hakları ve eğitimi konusunda Amerika’yı örnek aldığının altını çizen Michelle Obama, kendisini yalnızca müstehcen dil kullanan nüfuzlu bir kişinin kaygılandırmadığını, aynı zamanda bu kişinin serbestçe ve açık bir şekilde, cinsel anlamda yırtıcı bir tavır izlemesinin genç kız ve oğlanları da etkilemesinden korktuğunu söyledi.

New York Times ve The Palm Beach Post gazeteleriyle People dergisine demeç veren kadınlar, Trump’ın kendilerine sarkıntılık ettiğini iddia ediyor. Ancak Donald Trump bu iddialara şiddetle karşı çıktı, bu iddiaların “uydurma, kurgu, düpedüz yalan, bütünüyle kesinlikle sahte” olduğunu söyledi

Bu iddiaları yalanlama konusunda yeterli kanıtı olduğunu söyleyen Trump, yakın ve uygun bir zamanda bu kanıtları kamuoyuna sunacağını bildirdi. Demokrat Parti adayı Hillary ve eşi, eski Başkan Bill Clinton’un bu iddiaların uydurma olduğundan haberdar olduğunu savunan emlak kralı, bazı Amerikan medya organlarını da Clintonlar ile ittifak yapmak ve kendisinin başkanlık yapma niyetini imha etmeye çalışmakla suçladı.

Donald Trump, haberi geri çekmesini istediği New York Times gazetesine dava açma tehdidinde bulundu. New York Times’ın avukatı, gazetenin haberin arkasında durmaya devam edeceğini ve Trump’la mahkemede karşı karşıya gelmekten memnun olacaklarını söyledi.

Trump’la ilgili son suçlamalara yönelik olarak Hillary Clinton’tan gelen tek tepki, herkese Michelle Obama’nın konuşmasını izlemeleri çağrısı yapmak oldu.

74 yaşındaki Jessica Leeds, New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, 30 yılı aşkın süre önce uçakta hostesin kendisini promosyon olarak First Class koltuğuna oturttuğunu, koltuktaki komşusununsa Donald Trump olduğunu söylüyor. Trump’ın bir süre sonra göğüslerini tuttuğunu ve elini eteğinin altına koyduğunu iddia eden Leeds, bunun üzerine kendisinin ekonomi sınıfındaki koltuğuna geri döndüğünü açıkladı.

“Ahtapot gibiydi, kolları her yerdeydi” diyen Leeds, Trump’a iki yıl sonra bir hayır etkinliğinde rastladığını, ama Trump’ın kendisine hakaret etmeye başladığını belirtti.

New York Times’a konuşan bir başka kadın, Rachel Crooks, 2005 yılında milyarder emlakçıyla Trump Towers asansörlerinin dışında karşılaştığını ve derhal dudaklarından öpmeye başladığını söylüyor.

The Palm Beach Post’a konuşan Mindy McGillivray, bir tatil beldesinde sahne arkasında bir fotoğrafçıya asistanlık yaparken, Trump’ın kalçalarını kavradığını açıkladı.

People dergisi muhabiri Natasha Stoynoff da yine 2005 yılında Trump ve o dönem hamile olan eşi Melania’yla röportaj yaptığını, ancak röportajdan sonra Trump’ın kendisini bir odaya götürüp “duvara sıkıştırdığını” be kendisini dudaklarından öpmeye çalıştığını söyledi. Stoynoff, Trump’ın kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediğini söylediğini de iddia ediyor.

Trump, geçen Pazar günü Hillary Clinton’la katıldığı tartışma programında kendisine soru soran CNN sunucusu Anderson Cooper’a “kadınlara sarkıntılık etmediğini” söylemişti. McGillivray ve Leeds, bu açıklamayı duyunca yaşadıklarını açıklamaya karar verdiklerini söylüyor.

Donald Trump’ın geçen hafta Washington Post gazetesi tarafından yayınlanan, 2005 yılına ait video görüntülerde kadınlar hakkında müstehcen ifadeler kullanması, kendi partisi dahil, büyük tepkilere yol açtı. Trump bu ifadelerinin, erkeklerin soyunma odalarında geçen muhabbetlerden biri olduğunu savunsa da özür diledi. Ancak bu iddiaların, Trump’ın başkanlık hayallerini yerle bir edebileceği söyleniyor.

Real Clear Politics adlı siyasi bir web sitesinin yayınladığı ankete göre Hillary Clinton, seçimelere bir aydan az bir süre kala Donald Trump’ın altı puan önünde. Birçok Cumhuriyetçi Partili üst düzey yetkili, Trump’a verdikleri desteği çekerek partinin Kongre’deki çoğunluğunu korumaya odaklanmaya karar verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.