First Lady Demokratları ateşledi

First Lady Demokratları ateşledi

Başkan Barack Obama’nın eşi Michelle Obama Demokrat Parti’nin Ulusal Kongresi’nde (DNC) yaptığı etkili konuşma ile adından en çok söz ettiren isim oldu. Öyle ki Amerikan basını Cumhuriyetçi Parti’nin geçen hafta Florida eyaletinin Tampa şehrinde yaptığı kongredeki tüm konuşmalardan daha etkili olduğu yönünde yorumlara neden oldu.

Kongrenin ilk gün son konuşmasını yapan Michelle Obama, aile yaşamı ve yaşadıkları zorluklardan söz ederken hiç bir şekilde Cumhuriyetçi Parti ve başkan adayı Mitt Romney’i direkt hedef alan ifade kullanmadığı dikkat çekti. Ancak Bayan Obama, hem kendisinin hem eşi Obama’nın hayat hikayesi ile ‘elit’ olmak ile eleştirilen Romney’e göndermeler yaptığı görüldü.

Michelle Obama, eşinin aldığı kararları politik hesaplarla değil inandığı için imzaladığını aktarırken, Barack Obama’nın Beyaz Saray’a seçildikten sonra da değişmediğinin altını çizdi. Eşine olan sevgisi ve kızları olan ilişkisinden de söz eden First Lady, ‘‘Ne makamda ve nerede olursam olayım benim en önemli vazifem anne olmaktır’’ sözleri üzerine salondan büyük alkış aldı.


IMG 8700Kongreye katılıp First Lady’i dinleyenler, ‘‘Dört yıl önce Denver’da da Obama’dan iyi konuşan Michelle, yine kocasını gölgede bırakacak’’ diye esprili yorumlar yaptı. West Virginia eyaltinden DNC için gelen ve misafir olduğunu belirten Virginia Jacobs, ‘‘Kadınların en çok önem verdiği konulara tek tek işaret etti First Lady ve bizlerin Beyaz Saray’da temsil edildiğini gösterdi’’ dedi. Jacobs, Kongre’nin ilk gününde Michelle Obama dışında sağlık reformu sayesinde hayatı kurtulan küçük kız çocuğunun annesinin yapmış olduğu konuşmada gözyaşlarına hakim olmadığını ifade etti.

Michelle Obama, 23 yıllık Başkan Obama ile evlilik hatıralarından kesitler sunup ikisinin de dar gelirli aileden gelen birer Amerikan rüyası olduklarının üzerinde durdu. California eyaletine bağlı Ville Plate kasabası belediye başkanı Jennifer Vidreen, mensubu olduğu partinin Ameirkan halkını temsil ettiğini belirterek, ‘‘Bakın bunu hem Başkan Obama hem de eşinin yaşamında görürsünüz. Bu insanlar buraya hak ederek geldi. Birileri gibi zenginlikleri sayesinde değil’’ dedi.


photoCLINTON SAHNE ALIYOR

Demokrat Parti’nin ağır toplanrından ve Amerikan siyasetinin önemli simalarından olan eski Başkan Bill Clinton, bugün DNC de bir konuşma yapacak. Clinton’ın neler söyleyeceği en fazla merak edilen konuşmalar arasında. Zira Clinton daha önce Obama’ya destek vermek amacıyla yapmış olduğu bazı yorumlarında Beyaz Saray’ın sıkıntılı anlar yaşamasına yol açmıştı. Clinton’ın yine pot kırıp kırmayacağı merak edilirken Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’dan yıl sonunda boşalacak koltuğa Obama’nın yeniden seçilmesi durumunda gelmesi muhtemel isimlerden olan Senatör John Kerry de bugün kürsüye gelecek isimlerden. Bugünün son konuşmacısı ie Başkan yardımcısı Joe Biden.


deli
PROTESTOLARA DEVAM

Hafta sonundan itibaren Charlotte sokaklarını mesken edinen göstericiler eylemlerinden vaz geçmiyor. Göstericiler arasında en kalabalık grup olarak Wall Street İşgalcileri göze batarken bunların sayısıda ancak onlarla ifade edilebiliyor. Dünde sahneye çıkan Wall Street İşgalcileri ile aşırı sol eğilimli grubun gösterisinde polis ondan fazla insana kelepçe vurdu. Ancak polis daha sonra yalnızca 3 kişinin gözaltına alındığını ve bu kişilerinde serbest bırakıldığını duyurdu.

Demokrat Partililer için 6 Kasım’daki başkanlık seçimlerinden önce en önemli etkinlik olan Ulusal Kongreleri’nin yapıldığı Time Warner kapalı spor salonu ve kongre merkezinin hemen önünde kürtaj karşıtlarının protestoları cılızda olsa dikkat çekiyor. Gruplar halinde yapılan protestolar dışında bireysel olarak hayata geçirilen eylemlerde yok değil. Kimi başkan adaylığı için kampanyasına destek isteyip kafasına geçirdiği çizme ile dikkat çekmeye çalışırken kimileri de kendini peygamber ilan etmeye kadar işi uzatıyor. Akıllısı delisiyle Cahrlotte sokakları renkli tepkilerle son derece canlı iken boş durmayan gruplar arasında kadın hakları için mücadele edenlerde her sokak başında imza kampanyalarına destek arayışında.

Perşembe günü son bulacak olan 3 günlük DNC sonunda Başkan Obama 74 bin kişilik stadyumdan halka seslenmeyi palnlıyordu. Ancak Başkan’ın bu isteği meterolojiden gelen yağmurlu hava uyarısı nedeniyle 20 bin kişi kapasiteli Time Warner kapalı salonuna alındığı açıklandı. Başkan Obama DNC’nin son konuşmacısı olarak sahne alacağı salonda partisinin başkan adaylığı teklifini de resmen kabul ettiğini açıklayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.