Feinstein: CIA soruşturmalarındaki ‘ürkütücü detaylar’ bu raporla gün yüzüne çıktı

Feinstein: CIA soruşturmalarındaki ‘ürkütücü detaylar’ bu raporla gün yüzüne çıktı

Senato İstihbarat Komitesi, perşembe günü kendisine gönderilen ‘terörizm karşıtı uygulamalarla’ ilgili bir raporu onayladığını söyledi.  Komite başkanı Dianne Feinstein raporun Başkan George W. Bush zamanında CIA tarafından yapılan terörizm karşıtı soruşturmaların ‘ürkütücü detayları’nı içerdiğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda partiler arası kutuplaşmadan dolayı yeni dönemde siyasetten çekileceğini açıklayan Maine eyaletinden Cumhuriyetçi senatör Olympia Snowe raporun onaylanması lehine oy kullanan tek Cumhuriyetçiydi. Snowe’un oyuyla birlikte komite raporu 9 oya karşılık 6 oyla kabul etti. Cumhuriyetçiler 3  yıldır devam eden soruşturmayı belirsizlikler olduğu ve çok az şahit dinlendiği gerekçesiyle protesto etmişti.

6 bin sayfalık kategorize edilmiş raporun kamuoyuna sunulup sunulmayacağı ise belli değil.

California eyaletinden Demokrat Senatör Dianne Feinstein’in başkanlık yaptığı komitenin kararı terörizm karşıtı eylemlerin sorgulanması açısından oldukça önemli. Feinstein, kararın önemli soruları gündeme getirdiğini ve ülkenin asla raporda sözü edilen gibi baskıcı uygulamalara başvurmaması gerektiğini söyledi. Feinstein “Rapor, CIA’in gözaltına alma ve soruşturma programı ile ilgili ürkütücü detayları gün yüzüne çıkarttı ve istihbarat operasyonları ve gözden kaçanlarla ilgili kritik soruların gündeme gelmesini sağladı.” şeklinde konuştu.

Raporun gizli tutulmaması gerektiği yönündeki açıklamalarla ilgili de Feinstein raporu Başkan Barack Obama’ya sunacağını ve kendisinin raporun gizlilik derecesine karar vereceğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.