Evanjelikler yine politikacılarla anılmaya başlandı

Evanjelikler yine politikacılarla anılmaya başlandı

Başkan George W. Bush döneminde ABD siyasetinde etkin yere sahip olan Evanjelikler, bugünlerde yine siyaset sahnesinde.

Muhafazakar partiye yakınlığı ile bilinen Evanjelikler, Hrıstiyanlığın dünyada etkin hale gelmesi, Hz. Mesih’in yeryüzüne yeniden teşrifini hızlandırma gibi inançları ile dikkat çekiyor. George W. Bush’u Evanjeliklerin sıkı şekilde desteklediği ABD siyasetinde bilinen bir durumdu. Evanjeliklerin 2016 başkanlık seçimlerinde yine muhafazakar partiyi destekleyeceğine kesin gözü ile bakılıyor. Ancak Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçimde hangi adayı destekleyecekleri muğlak.

Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olaması beklenen Florida eyaleti eski valisi ve George W. Bush’un kardeşi Jeb Bush, bugün Evanjelikleri ziyaret etti. Bush’un ziyareti başkanlık yarışında Evanjeliklerin blok halinde kendisine oy vermesi için yapıldığı yorumları dikkat çekti.

Evanjeliklerin en önde gelen üstlerinden biri olarak bilinen Virginia eyaletindeki Liberty Üniversitesi’nde konuşan Bush şöyle konuştu; ‘‘Bazen bana soruyorlar hükümet olursan vereceğin karar da Hristiyan inancının etkisi olacak mı diye? Bu soruyu ne zaman duysam, karşı tarafın nasıl bir cevap beklediğini çok iyi biliyorum. Basit ve en açık şekil de, ‘hayır, asla olmaz’ derim. Eğer politik mücadele dürüst şekilde sürdürülürse bu cevap sizi bir yerlere taşır. Nihayetinde politika da bizlerin bir yönünü ifade eder. Kimilerimiz karekterimiz haline getirdiği güçlü ahlaki özelliklerimizi gösterip birilerine empoze edilmesinden rahatsızlık duyarız. Zira kişilerin kendi ahlaki değer ve inançlarını başkasına empoze etmesi hoşgörüsüzlüğündendir.’’

Bush, Hrıstiyanlıkn öğretisinin yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi ve çevreye sayğılı olmayı salık verdiğini söyledi.

Jeb Bush, muhafazakar parti içinde liberal tutumu nedeniyle zaman zaman eleştiriliyor.

Çay Partililerin gözde senatörlerinden olan ve başkan aday adaylığını açıklayan Texas Senatörü Ted Cruz’da 2016’da yarışacağını açıklamasının hemen ertesinde Liberty Üniversitesi’ne gelerek Evanjelikler’den kampanyası için destek istemişti.

Muhafazakar parti içinde kritik öneme haiz olan Evanjeliklerin önümüzdeki seçimde hangi muhafazakar adaya destek vereceği merak konusu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.