Eski vekil Akin: İnsanları aç ve yoksul halde bırakmak kötü bir fikir

Eski vekil Akin: İnsanları aç ve yoksul halde bırakmak kötü bir fikir

Başkan Barack Obama’nın Sağlık Reformu’na destek vermesi nedeniyle mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti içinde eleştirilen ve önseçimi de kaybeden Missouri eyaleti eski milletvekillerinden Todd Akin, ‘‘İnsanları aç ve yoksul bırakmak kötü bir fikir.’’ dedi.

2012 başkanlık seçimleri öncesi parti içinde yarıştığı muhafazakar rakibine karşın önseçimi kaybeden Akin, federal hükümetin, ihtiyaç sahibi vatandaşların kürtaj dışındaki sağlık masraflarını karşılamakla yükümlü olduğu düşüncesini yineledi. Önseçimi kaybederek milletvekilli olma şansını kaybeden Akin, savunduğu fikrin arkasında olduğunu ve asla bundan dolayı bir pişmanlıkv yaşamadığını söyledi.  Akin, ‘‘Ben bu güzel ülkemize iyi olduğuna inandığım fikirlerimin pazarlamacılığını ve sözcülüğünü yapmak için Kongre’ye girmiştim. Başkalarını düşünmeden kendi işine bakabilen bir insan olmadım ve bu türden karakter sahiplerini de hiç sevmedim.’’ dedi.

Kimilerinin fakirleri bırakın fakirliği ile kalsın zenginler de zengin olarak yoluna devam etsin şeklinde düşünce ile hareket ettiğini belirten Akin, ‘‘Her zaman iyi fikirleri savundum. Ancak hiçbir zaman bir insanın yoksulluğu nedeniyle heba edilmesine razı olamadım.’’ dedi.

Yeni kitabı ‘‘Firing Back’’ (Geri Ateş) adlı kitabının imza töreninde gazetecilere değerlendirme yapan Akin, eserinde de verdiği mücadeleyi anlattığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.