Eski vali, ‘Rolex saat’ davasında suçlu bulundu

Eski vali, ‘Rolex saat’ davasında suçlu bulundu

Virginia eyaleti eski valisi Bob McDonnell ve eşi haklarındaki yolsuzluk iddiası nedeniyle çıkarıldıkları mahkemede suçlu bulundu.

Eski vali, hakkında ileri sürülen 13 suçlamanın 11’inden suçlu bulundu. Maureen McDonnell’ın ise 13 suçlamanın 9’undan suçlu olduğuna karar verildi.

McDonnell çifti, işadamı Jonnie R. Williams’tan 165 bin doların üzerinde kredi, uçak bileti, akşam yemeği ve Rolex marka bir saat gibi hediyeler almakla suçlanıyordu. 2008 genel seçimlerinde ‘İş için oylar Bob’a’ (“Bob’s for Jobs) sloganıyla valilik seçimini kazanan Bob McDonnell’ın bir offshore hesabı bulunduğu ortaya çıkınca Virginia eyaleti yasaları gereğince 2012 seçimlerinde  tekrar vali adayı olmasına izin verilmedi.

Vali ve eşine rüşvet verdiği mahkeme kararıyla kesinleşen işadamı Jonnie R. Willams ise 4 Ağustos tarihinde şirketindeki CEO’luk görevinden istifa etmişti.

McDonnell çiftinin ne kadar ceza alacağı ise ocak ayının ilk haftasında karara bağlanacak.

BAŞSAVCILIK: KAMU GÖREVLİLERİNİN HEDİYE ALMASI YASAKLANMALI

Kararın ardından Eyalet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, “Virginia halkının utanç verici bu olaydan sonra tekrar güvenini kazanabilmek için uzun bir yol almamız gerekecek. Virginialılar, halkın hükümete duyduğu güveni zedeleyebilecek gezi, saat gibi hediyelerin istismara kapı aralamasının önüne geçecek ahlaki bir reformu haketmektedir” denildi.

Başsavcılık açıklamasında, tüm kamu çalışanlarının kamu görevine başlarken ettiği yemin ettiğini hatırlattı. Başsavcılık, bu yeminin kamu çalışanlarını bir seferde 25 dolardan fazla ya da bir yıl içinde herhangi bir kişiden toplam 100 doların üzerinde hediye almayacaklarını şart koştuğunu ifade etti. Başsavcılık ayrıca, yeni yasama yılında eyalet Meclisi’nin kamu görevlilerine verilecek her türlü hediyeyi yasaklayan bir kanun çıkarmasını umduklarını bildirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.