Eski başkan eşi için sahalara indi

Eski başkan eşi için sahalara indi

ABD eski başkanlarından Bill Clinton, Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan Hillary Clinton’ın seçim çalışmalarına destek vermek için sahaya indi.

New Hampshire eyaletinde hafta sonu eşine destek vermek amacıyla gelen Bill Clinton, burada halktan Hillary için destek istedi. İlk defa eşinin seçim çalışmaları için sahaya inen Bill Clinton, Hillary’den daha iyi bir başkan aday adayının olmadığını savundu.  Bill Clinton, “Bilgisi ile deneyimiyle, dengeli olmasıyla ömrüm boyunca gördüğüm en kaliteli aday bu işe” diye eşine övgüde bulundu.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarına yüklenen eski başkan, topluma korku vermeye çalıştıklarını hatırlatarak, “Sanki korku dolu bir yıl olacak” diye eşinin rakiplerini tiye aldı.

Başkanlık yarışına giren her başkan aday adayının ciddiye alınması gerektiğini kaydeden Clinton şöyle konuştu, “Her başkanlık seçimlerinde insanlar bu yarışa katılıyor. Ve inanın ya da inanmayın bu yıl sanki korku dolu bir yıl olacak. İster inanın ister inanmayın ama çoğunlukla onlar (başkan adayları) iş başına geldiklerinde yapabileceklerini söylüyorlar. Onlar neye inanıyorsa onu söylüyorlar. Yani onları ciddiye almalısınız ama ciddiyetle de söylediklerini yapabilme şansları olup olmadığını, onların geçmişine bakarak değerlendirmelisiniz.”

HİLLLARY’E BİLL ZARAR MI VERİR FAYDA MI GETİRİR?

Hillary’in seçim kampanyasına hitabı ve etkileyici kişiliği ile destek arayan Bill Clinton’ın eşinin seçim kampanyasına katkısı olup olmayacağı tartışma konusu oldu. Bazı siyasi uzmanlar eski başkanın yarardan çok zarar vereceği görüşünde. Buna gerekçe olarak da Bill Clinton’ın Monica Lewinsky ile olan seks skandalı ileri sürülüyor. Aksi yönde görüş bildirenler ise Başkan Barack Obama’nın seçim kampanyasına destek veren Bill’in olumlu etki yaptığını ve başkanlığı döneminde de son derece başarılı olmasını neden gösteriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.