Eski başkan Carter beynindeki tümörlerin temizlendiğini açıkladı

Eski başkan Carter beynindeki tümörlerin temizlendiğini açıkladı

ABD’nin eski başkanlarından olan Jimmy Carter, beynindeki kanserli hücrelerin temizlendiği haberini verdi.

Atlanta şehrinde bulunan bir kilisede her Pazar dini içerikli ders veren Carter, burada yaptığı konuşmasında hastalığı için “Kanser filan bulamadılar’’ dedi.

300 kişinin katıldığı programda hastalığı ile ilgili konuşan Carter’ın sözlerine bir dinleyicinin ‘‘çok iyi, çok’’ diye tepkisine ‘‘Birçok insan sağlığım için dua ediyordu. Bundan çok memnunum’’ diye konuştu.

Eski başkan Carter, ‘‘Son çekilen beyin MRI’mda tedavisini gördüğüm kanser ya da farklı bir kanser hücresi görünmedi’’ dedi.

Carter, kanserli hücrenin MRI’da görünmemesinin kendisinin tedaviye son vereceği anlamına gelmediğini söyledi.

Carter, dört ay önce beyininde melanoma türü kanser hücresi bulunduğunu ve tedavi için ameliyat daha sonra da kemoterapi göreceğini söylemişti. Melanoma, bundan yaklaşık olarak 10 yıl öncesine kadar ölümcül kanser türleri arasında yer alıyordu.

91 yaşında olan Carter, 12 Ağustos’ta karaciğerinde bulunan kanser nedeniyle ameliyat olmuş doktorları daha sonra beynine de kanserleri hücrelerin sıçradığını açıklamıştı. Ardından doktorlar Carter’ı ameliyata almış bu da karaciğerine yapılan operasyon gibi başarılı geçmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.