Eski Başkan Bush sahnede

Eski Başkan Bush sahnede

Kasım ayında yapılacak Başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olup, en yüksek bağışı toplamasına karşın ilk iki önseçimde istediği sonuca ulaşamayan Jeb Bush elindeki büyük kozları kullanmaya başladı.

New Hampshire’da beklenenin üzerinde bir oy alan Jeb Bush, Cumartesi günü Saouth Carolina’da yapılacak önseçimden önce bölgede büyük bir popülaritesi olan, ağabeyi eski Başkan George W. Bush’un desteğini aldı.

Başkanlıktan ayrıldıktan sonra siyasete hiç karışmayan W. Bush kardeşinin seçim çalışmaları için Charleston’da kürsüye çıktı.

Bölgede hala çok sevilen W. Bush’u yanına almak Jeb için artı gibi gözükse de 2003 yılında Irak Savaşı’ndan dolayı eski başkandan hoşlanmayanlar da var. Ayrıca Cumhuriyetçi Parti’nin anketlerde birinci görünen başkan aday adayı Donald Trump da W. Bush’a bu konuda oldukça sert eleştiriler getiriyor.

Sahnede 20 dakika kalan ve konuşması alkışlarla sık sık kesilen W. Bush kardeşine olan desteğini açıklarken isim vermeden Trump’ı da eleştirdi.

Eski Başkan ABD’nin zor dönemlerden geçtiğini belirtip, “Biliyorum Amerikan halkı kızgın. Ancak Beyaz Saray’da bizim kızgınlığımız ve öfkemizi yansıtan biri olmamalı” dedi.

“Kuvvet içi boş bir retorik değildir. Kuvvet bağırıp çağırmak değildir. Gerçek kuvvet karakter ve dürüstlükten gelir. Ve deneyimlerin bana odadaki en güçlü kişinin en çok bağıran olmadığını gösterdi” diyen W. Bush sözlerine kardeşini desteklediğini belirterek devam etti.

Donald Trump ise 11 Eylül’ün W. Bush’un hatası olduğu yönündeki söylemlerini yinelerken, ülkenin ağabey Bush döneminde saldırılara açık hale geldiğini iddia etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.