Eşi çalışmayan Romney’in, ekonomide başarılı olup olmayacağı tartışılıyor

Eşi çalışmayan Romney’in, ekonomide başarılı olup olmayacağı tartışılıyor

Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olacağına kesin gözü ile bakılan Mitt Romney’in eşinin hayatının hiç bir döneminde çalışmaması tartışmalara neden oldu.

Zengin olması ve düşük vergi ödememesi ile sık sık gündeme gelen Massachusetts eski valisi Mitt Romney, servetinin getirdiği rahat yaşamının aile bireylerine kadar eleştiri konusu olması konusunda suskunluğunu koruyor. Romney’in Başkan Barack Obama’nın kadınların ekonomik hayatta daha önde olması yönünde geçtiğimiz günlerde açıkladı eylem planını eleştiren Romney, şimdi hiç iş hayatına atılmamış eşinin durumu hakkında nasıl bir değerlendirme yapacağı merak konusu.

Eleştirilerin odağında olan Ann Romney ise kendisini Twitter hesabından yaptığı açıklama ile savundu. ‘‘Evimde 5 erkek evladımı büyütme tercihinde bulundum’’ diye yazan Ann Romney, ‘‘İnanınız bana, bu oldukça zor bir iş’’ dedi.

Mitt Romney, sık sık iyi aile yaşantısını örnek vererek başarısındaki sırın bu olduğunu belirtiyordu. Ann Romney’in iş hayatında hiç atılmamasını büyük eksiklik olarak değerlendiren Demokrat Parti’nin stratejistlerinden Hilary Rosen, eski valinin kadınların iş hayatında çektiği sıkıntıları bilmemek ile eleştirdi. Rosen ayırıca Romney’in iş hayatında kadınların sorunlarını yeterince anlamadığına dikkat çekerek, ‘‘Amerika’da bizlerin (kadınların) ekonomik sorunlarla, aile yaşamını sürdürmeye çalışmakla nasıl sıkıntılar içinde olduğumuz hiç bilmiyor. Çünkü Ann hiç bir zaman çalışmadı ki çalışan kadınların neler çektiklerini Romney ailesi bilebilsin’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.