Donald Trump’tan Erdoğan yorumu

Donald Trump’tan Erdoğan yorumu

New York Times gazetesine demeç veren Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, Türkiye’de geçen hafta yaşanan darbe girişimini bastırmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a prim verdiğini söyledi.

Gazete, “Trump, siyasi muhaliflerini saf dışı bırakmaları ve sivil özgürlükleri kısıtlamaları konusunda, ‘Türkiye ve diğer otoriter ülkelerin liderlerine baskı yapmayacağını’ söyledi” diye yazdı. Trump, Amerika’nın başka ülkelerle uğraşmak yerine “kendi dağınıklığını toplaması” gerektiğini vurguladı.

New York Times gazetesinin “demokratik yollarla seçilen, ancak gittikçe otoriterleşen lider” diye tanımladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öven Donald Trump, “Darbe girişimini tersine çevirebilmesinden dolayı kendisine prim veriyorum” diye konuştu. Trump, “Bazıları darbenin önceden kurgulandığını iddia ediyor, ama ben bu iddialara inanmıyorum” dedi.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Erdoğan’ın siyasi rakiplerini safdışı bırakmak için darbeden istifade edip etmediği sorulan Donald Trump, “Sivil özgürlüklerle ilgili konuşmaya başladığımızda dünya Amerika’nın bu konuda ne kadar kötü durumda olduğunu görüyor. Bizim bu konuda iyi bir elçi olacağımızı düşünmüyorum” dedi.

‘Erdoğan’ı IŞİD’le savaşta daha fazla çaba harcamaya ikna edebilirim’

Donald Trump New York Times gazetesine demecinde ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı IŞİD’le mücadeleye daha fazla çaba sarf etme konusunda ikna edebileceğini söyledi.

Trump Kürtler’le Türk hükümeti arasında “birlik” görmeyi arzuladığını vurguladı ve bunun görüşmeler yoluyla başarılabileceğini savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.