Dışişleri Bakanı Clinton, Senato’ya ifade verdi

Dışişleri Bakanı Clinton, Senato’ya ifade verdi

Önümüzdeki günlerde görevinden ayrılacak olan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton aralarında Büyükelçi Chris Stevens’ın da bulunduğu 4 Amerikalı yetkilinin hayatını kaybettiği Bingazi saldırısıyla ilgili Senato Dış İlişkiler Komitesi’ne ifade verdi.

Clinton, Senato’daki ifadesinde bakanlık olarak saldırının ardından hızlı bir şekilde ABD’li diplomatların güvenliğini arttırmaya çabaladıklarını ifade etti.

Yakın zamanda ayrılacağı bakanlığı güvenli, güçlü ve daha korunaklı bir şekilde bırakmakta kararlı olduğunu söyleyen Clinton, bunun sağlanması için kendisini buna daha fazla adamış başka birinin olmadığını belirtti. Clinton, bu çabalarına kanıt olarak diplomatik güvenliğin sağlanması için bağımsız kuruluşlar tarafından hazırlanan 29 maddelik raporun uygulanmasını gösterdi.

Dışişleri bakanı, saldırının yaşandığı büyükelçiliğin güvenliği arttırılmasını talep ettiği iddialarına da cevap verdi. Bingazi ile ilgili kendisine herhangi bir güvenlik artırımı talebi gelmediğinin altını çizen Clinton, “Bana kimse gelmedi. Onları kabul etmedim. Onları reddetmedim.” dedi.

CEZAYİR’DEKİ SALDIRILARDA KULLANILAN SİLAHLAR LİBYA’DAN

Arap baharının bölgede güvenliği olumsuz etkilediğini de ifade eden Clinton, Bingazi olayının o coğrafyada yaşanan tek saldırı olmadığına dikkat çekti. Clinton, Kuzey Afrika’da radikal grupların tehdit olmaya devam ettiğini söyledi.            

Dışişleri bakanı, geçtiğimiz günlerde Cezayir’de yaşanan ve 3 Amerikan vatandaşının da öldürüldüğü doğalgaz tesisi saldırısına da değindi. Clinton, “Şüphe yok ki Cezayirli teröristlerin silahları Libya’dan geliyordu. Şüphe yok ki Mali’deki El Kaide üyeleri Libya’dan gelen silahlara sahip.” dedi.

Mali’deki çatışmaları ‘devem eden çok ciddi bir tehlike’ olarak tanımlayan Clinton, “Orada bir çaba içindeyiz. Bu gerekli olan bir çaba. Kuzey Mali’nin radikal gruplar için güvenli bir sığınak olmasına izin veremeyiz.” şeklinde konuştu.

Kongre’ye geçtiğimiz ifade vermesi beklenen dışişleri bakanının oturumu yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle ertelenmişti.  Clinton, çift yapıdan oluşan ABD Kongresi’nde Senato’dan sonra Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’ne de ifade verecek.

  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.