Dick Cheney’e kalp nakli yapıldı

Dick Cheney’e kalp nakli yapıldı

Eski başkan yardımcılarından Dick Cheney’e kalp nakli yapıldı. 30’lu yaşlarının sonlarında kalp rahatsızlığı çekmeye başlayan ve 5 defa kalp krizi geçiren Cheney, 20 aylık nakil bekleme listesinde sırası gelmesi üzerine cumaretsi günü ameliyata alındı. Cheney’e nakledilen kalbin kime ait olduğu bilinmiyor. Cheney’in yardımcısı Kara Ahren tarafından yapılan yazılı açıklamada kalbi bağışlayan her kim ise Cheney ve ailesinin minnettar olduğunu dile getirdi. Cheney’e yeni kalbi Inova Fairfax hastanesinde takıldı.

Amerika tarihinde gelmiş geçmiş en kudretili başkan yardımcısı olarak iz bırakan Cheney, Irak ve Afganistan savaşının da mimarlarından olmak ile eleştiriliyor. Başkan George W. Bush’un 2001’den 2009’a kadar yardımcılığını yapan Cheney, Beyaz Saray’da olduğu dönemde hükümetin en kudretli adamı olarak bilinirdi. Şahinler ya da daha bilinen ismi ile Neo-conların lideri olmakla da itham edilen Cheney, özellikle enerji ve kontraterörizim alanında uzmanlığı ile tanıyor.
İlk kalp krizini 37 yaşında iken geçiren Cheney, görevde bulunduğu dönemde rahatsızlığı ile ilgili yaşadığı sorunu kamuoyundan gizlediğini geçtiğimiz yaz piyasaya çıkan anılarını yazdığı kitabında dile getirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.