Dick Cheney yine Irak savaşını savundu

Dick Cheney yine Irak savaşını savundu

Dış politikada takındığı agresif tutumla ABD’yi Irak ve Afganistan savaşlarına sürüklemekle eleştirilen ABD eski başkan yardımcısı Dick Cheney, Irak’a 2003 yılında yapılan askeri müdahaleyi savunmaya devam ediyor.

Cheney, The Weekly Standard adlı dergiye yazdığı ‘Irak hakkında gerçekler’ başlıklı yazıda, “Irak savaşının hata olduğunu ileri sürenler aslında Saddam Hüseyin hayatta olsa bizim için daha iyiydi demek istiyor” dedi.

Ele geçirilen dökümanlarda Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in El-Kaide ve diğer terörist diğer gruplarla ilişki içinde olduğunun belgelendiğini ileri süren Cheney, 2002 yılında New York Times gazetesinde yayınlanan bir makaleye atıf yaptı. Cheney’nin makalesini değerlendiren uzmanlar ise eski başkan yardımcısını, 11 Eylül Komisyonu tarafından 2004 yılında yayınlanan ve Saddam Hüseyin’in El-Kaide bağlantısının bulunamadığını açıklayan raporu görmezden gelmekle eleştirdi. Yine 2008 yılında Pentagon tarafından hazırlanan askeri raporda Saddam Hüseyin ile El-Kaide arasında bir ilişki tespit edilemediği belirtilmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.