Dick Cheney: Öncelik yollar ve fakirler değil, askeriye olmalı

Dick Cheney: Öncelik yollar ve fakirler değil, askeriye olmalı

ABD eski başkan yardımcılarından Dick Cheney, 2016 yılında seçilecek olan yeni başkanın, Başkan Barack Obama gibi yol yapımı ve fakirlere yardıma para harcamak yerine savunmaya para fazla bütçe ayırması gerektiğini söyledi.

Gelmiş geçmiş ABD başkan yardımcıları arasında en fazla eleştiriye maruz kalan Dick Cheney, Başkan Obama’nın iç politika nedeniyle savunma harcamalarını kıstığını ve bunun da askeri açıdan ‘‘yıkıcı’’ olduğunu savundu.

George W. Bush döneminde başkan yardımcısı olan Cheney, Politico adlı web sitesinin düzenlediği etkinlikte konuştu. Obama, izlediği politikalar yüzünden ‘‘tüm tehditleri üzerine çekti’’ diye eleştiren Cheney, ‘‘Bizlerin önceliği harcamalarımızın nereye olacağını saptamaktır. Öncelik fakirlere yiyecek yardımı ya da otobanlar olmamalı. Başkanların başlıca görevi ABD Anayasası’nı korumaktır. Ordunun baş komutanı olan (Obama) bugün malesef askeriyeye yıkıcı bir etki yapmıştır.’’ dedi.

2003 yılında Irak’a açılan savaşın baş mimarlarından olan Cheney geçtiğimiz ay bu kararından pişmanlık duymadığını açıklamıştı. Irak savaşı resmi kayıtlara göre ABD’ye 2.2 trilyon dolara mal olmuş ve 190 bin insanın ise hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.