Demokratların başkan adaylığı tartışması sönük geçti

Demokratların başkan adaylığı tartışması sönük geçti

Demokrat Parti’nin başkan aday adayları arasında Cumartesi gece yayınlanan canlı televizyon programının izlenme oranı beklentilerin altında gerçekleşti.

Program bitiminde rayting ölçen Nielsen ölçümlerine göre tartışma programını yalnızca 8.5 milyon insan izlediği belirlendi.  

Demokrat Parti’de önümüzdeki Ocak ayına kadar başkan aday adayları arasında toplam 5 tartışma programı yapılacak.

Önceki gün yapılan 3. tartışma programına halkın ilgisinin az olması Ulusal Demokrat Parti’ye (DNC) tartışma programının azlığı nedeni ile olan eleştirilerin dozajını arttırdı. DNC yönetimine parti içi ve bazı başkan aday adaylarının seçim kampanyasından canlı televizyon tartışma programı sayısını çok az olması nedeniyle eleştiriyordu. Cumartesi gecesi izleyici sayısının az olmasına tepki gösteren partinin başkan aday adaylarından Maryland eyaleti eski valisi Martin O’Malley’in seçim kampanyası, bunun sorumluluğunun DNC yönetimine ait olduğunu savundu.   

O’Malley’in seçim kampanyası Müdürü Lis Smith, “Kendimizi aptal durumuna düşürmeyelim… Eğer DNC yönetimi bu anlayışla devam ederse Cumhuriyetçilerin hazıra konmasını sağlarız. Açıkca görülüyor ki daha fazla tartışma programına ihtiyaç var’’ dedi.

Demokrat Partililer, tartışma programının gün olarak da yanlış tercih edildiği düşüncesinde. Cumartesi gecesi insanların daha çok eğelence programlarını izlediği ya da televizyon başında olmadığına dikkat çekerek, tartışmanın hafta sonu yapılmasının yanlış olduğunu savunuyor.

Demokrat başkan aday adaylarının arasında yapılacak olan son iki tartışma programı da hafta sonu olacak. Birisi Noel öncesi Cumartesi gecesi sonuncusu ise Martin Luther King haftasının Pazar akşamında ekranlara gelecek. Her iki tartışma programının da düşük reyting alması bekleniyor.

Cumhuriyetçi Partili başkan aday adaylarının arasında yapılan ilk iki tartışma programını 20 milyondan fazla insan izlemişti. Son ikisinin izleyicisi sayısı da 13 milyonun üzerinde olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.