Demokratlardaki adaylık yarışında Sanders’a destek giderek artıyor

Demokratlardaki adaylık yarışında Sanders’a destek giderek artıyor

ABD başkanlığı seçimleri için Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti içindeki başkan adaylığı yarışında zayıfların elendiği güçlülerin daha da belirginleştiği bir döneme girildi.

Sendikalar, sivil toplum kuruluşları da hangi başkan aday adayını desteklediğini açıklamaya devam ediyor.

Geçen Kasım ayına kadar Demokrat Parti içindeki önseçim yarışında destek açıklayan sivil toplum kuruluşlarının tamamına yakını eski dışişleri bakanı Hillary Clintoın leyhineydi. Ancak anketlerde Clinton’ın en güçlü rakibi Senatör Bernie Sanders’ın giderek desteğini arttırması, bazı STK’ların da kendisi lehine destek açıklamasına yol açtı.

En son Sanders’a destek açıklayan grup ‘MoveOn.org’ isimli kuruluş. Demokrat Parti içinde etkili bir grup olan MoveOn.org bugün yaptığı açıklama ile önseçim yarışında Sanders’ı desteklediğini bildirdi. MoveOn.org yaptığı yazılı açıklamada, Sanders’a yalnızca oy değil aynı zamanda maddi destek verebilmek içinde çalışacaklarını belirtti.

Grubun Politik Eylem Direktörü Ilya Sheyman, MoveOn.org grubuna üye insanların Sanders yolunda tercihte bulunduğunu söyledi.

Demokrat Parti içinde sosyalist düşünceye yakın insanları temsil eden MoveOn.org, geçen yıl partinin Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren’ın başkan aday adayı olması için ciddi çaba sarf etmişti. Ancak Warren, MoveOn.org gibi parti içinde bazı grupların kendisini desteklemesine rağmen yarışa girmeyeceğini açıklamıştı.

MoveOn.org Demokrat Parti içinde eski başkan Bill Clinton’dan bu zaman Clinton ailesi ile olan ilişkisi nahoş. MoveOn.org, Bill Clinton’ın Monica Lewinsky skandalından sonra görevden alınması yolunda başlatılan kampanya ile ortaya çıkmıştı. Hillary Clinton da geçen yıl MoveOn.org grubunun yıl dönümü kutlamasına davet edilmesine rağmen iştirak etmemişti.

MoveOn.org dışında Sanders’a destek açıklayan iki önemli STK daha oldu. Bunlar “Working Families Party” ile “Democracy for America”.

IOWA’DA SANDERS ÖNE GEÇTİ

Quinnipiac Üniversitesi’nin yaptığı ve Salı sabahı sonuçlarını yayınladığı ankete göre Iowa’da Sanders rakibi Clinton’un önüne geçti.

Sanders’ın Iowa’da ilk defa önde geçtiği ankette yüzde 49 destek alırken Clinton yüzde 44’de kaldı.

Quinnipiac’ın geçen ay yaptığı ankette Sanders yüzde 40 Clinton ise yüzde 51 oy almıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.