Demokratlarda hedef Clinton

Demokratlarda hedef Clinton

Demokrat Parti içindeki 2016 başkanlık seçimlerinde partinin adayı olabilme yarışında hedef en güçlü başkan aday adayı olan Hillary Clinton oldu.

Demokrat Parti içinde 3 başkan aday adayı bulunuyor. Anketlere göre Hillary Cinton rakipleri olan Vermont Senatörü Bernie Sanders ile Maryland eski valisi Mike O’Malley’in açık ara önünde yarışı götürüyor.  Sanders ile O’Malley, katıldıkları son seçim konuşmalarında her iki isiminde hedefinde Clinton vardı.

MSNBC’e konuşan Sanders ile O’Malley, ‘liberalliğin standartı’ ile ilgili soruya iki isimde Clinton’ı hedefe alarak açıklama yaptı. Sanders verdiği cevapta direkt Clinton’ın ismini söylemese de açıkca rakibine oklarını yöneltti. Sanders, liberal birisinin şeffaf olacağını ve seçim kampanyasından ülke dışında kaynağı açıklanmayan yardımlarla finanse edilmesine müsaede etmeyeceğini savundu. Kendisini liberal olarak tanımlayan Sanders, Irak savaşına, Super PAC’lerin seçim kampanyasına bağış yapmasına ve Başkan Barack Obama’nın Suriye’ye özel kuvvet göndermesine karşı olduğunun altını çizdi. Sanders, rakibi Clinton’ın tüm bunları desteklediğine dikkat çekti.

O’MALLEY: SANDERS, OBAMA’YA KARŞI YARIŞMAK İSTEDİ

Eski vali O’Malley, Başkan Obama’nın ikinci defa seçilmek için yarışa girdiği 2012 yılında kendisinin kazanması için çok çalıştığını ancak Sanders’ın başkana rakip olabilmek için zemin yoklamasında bulunduğu eleştirisinde bulundu. Kendisinin partisine sadık ve değerlerini özümseyen birisi olarak tanımlayan O’Malley, ‘‘Ben Demokratım. Hayatım boyunca da hep demokrattım. Ben bağımsız biri olmadım (siyasi olarak). Eski bir Cumhuriyetçi de değilim. Ben Franklin Roosevelt’in partisinin değerlerine inanan biriyim’’ dedi.

O’Malley bu sözleri ile bir dönem bağımsız olan Sanders ile gençliğinde Cumhuriyetçi olan Clinton’ı hedef almış oldu.

O’Malley, Demokrat seçmenin Clinton’a güven duymadığını çünkü bu ismin Demokrat Parti değerleri için mücadele edecek kadar bunları benimsemediğini savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.