Demokratlar, yerel polisleri askeri silahlardan arındırma yolunda

Demokratlar, yerel polisleri askeri silahlardan arındırma yolunda

Demokrat Parti, Missouri eyaletinin St. Louis şehri Ferguson semtinde yaşanan olaylardan sonra yerel polislerin askeri silahlardan arındırılması için Kongre’ye teklif verme hazırlığında.

Demokrat Parti’nin Georgia eyaleti Milletvekili Hank Johnson, dün yerel polisin elindeki ağır silahların alınması için kanun tasarısı üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Ferguson’daki barışçıl gösterilere dahi polisin biber gazı ve plastik mermi ile karşılık vermesi Washington’da Demokratların tepkisine neden oldu.

Johson, kanun tasarısının ismini ‘‘Militarize Kolluğu Durdurma Yasası’’ olarak açıklarken, Demokrat Partili seçilmişlerden destek istedi. Tasarıda M16 makinalı saldırı tüfeği, zırhlı araçlar ile Savunma Bakanlığı tarafından yerel polise hibe edilen diğer askeri araçların sınırlandırılması isteniyor.

Johnson tasarıya destek için meslektaşlarına gönderdiği mektupta, ‘‘Cadde ve sokaklarımız, iş yerleri ve ailelerin rahatça gezebileceği alanlar olmalı, tanklar, M16’ların değil. Yerel polisimiz hızla paramiliter güçlere benzemeye başladı. Bu tasarı, yerel kolluk güçlerine Savunma Bakanlığı tarafından ücretsiz sağlanan askeri teçhizat ve ekipmana çeki düzen getirmeyi amaçlıyor.’’ ifadeleri yer aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.