Demokratlar da Clinton önseçimi rahat kazanacak görünüyor

Demokratlar da Clinton önseçimi rahat kazanacak görünüyor

Anketlere göre Demokrat Parti içindeki 2016 başkanlık aday adaylığı yarışını eski Dışişleri bakanı Hillary Clinton’ın rahat kazanacağını gösteriyor.

Bugün açıklanan bir kamuoyu yoklamasına göre Clinton, parti içindeki aday adaylığı yarışında hala açık ara önde görünüyor.

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre son aylarda yıldızı parlayan Vermont Senatörü Bernie Sanders’a, Clinton’ın fark attığı görünüyor. Ankete katılan Demokrat Parti’ye üye 681 seçmenin yüzde 55’i Clinton’ı tercih ederken Sanders için bu oran yüzde 17 olarak gerçekleşti.

Demokrat Parti’den başkanlık için aday adaylığını açıklamamasına rağmen Quinnipiac Üniversitesi anketinde Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da ismini koydu. Yoklamaya katılan seçmenlerin yüzde 13’ü 2016 başkanlık seçimlerine Demokrat Parti’nin Biden ile girmesini istiyor.

CLİNTON’I YETERLİ GÖRMEYENLERİN SAYISI GİDEREK YÜKSELİYOR

Clinton’ın Demokrat Parti içindeki rakibinin olmadığı konusunda hemen herkes hemfikir. Ancak parti içinde Clinton taraftarları gibi eski Dışişleri Bakanı’ndan haz etmeyenlerin oranı da bir hayli yüksek görünüyor.

Ankete göre Clinton’ı başkanlık için yeterli kabiliyette görenlerin yüzdesi Demokrat Parti kayıtlı seçmen içinde sadece yüzde 41. Demokrat Partili erkek seçmenlerin Clinton’ı başkanlık için iyi bir aday olduğunu düşünenlerin yüzdesi ise 33’lerde.

Kadın Demokrat seçmenlerin yüzde 47’si Clinton’ı iyi bir aday olarak düşünürken tersi görüşünde olanların oranı da yüzde 43 olarak belirlendi.

İki ay önce yapılan bir başka ankette Clinton’ın uygun aday olarak gören Demokrat Partili yüzdesi 45 idi.

Üniversite son yaptığı kamuoyu yoklamasının yanılma yüzdesini de 2.4 olarak bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.