Demokratlarda başkan aday adayı sayısı üçe düştü

Demokratlarda başkan aday adayı sayısı üçe düştü

Demokrat Parti’de 2016 başkanlık seçimleri için yalnızca 3 başkan aday adayı kaldı. Başkanlık için adaylık yarışında olan Rhode Island eski valisi Lincoln Chafee, partisinin aday adaylığından çekildiğini duyurdu.

Chafee’nin yarıştan çekilmesinin ardından Demokratlar da 2016 başkanlık yolunda üç aday adayı kaldı.

Seçim kampanyasını hep barış ve uzlaşı anlayışı içerisinde yürüttüğünü belirten Chafee, “Ancak onca zamandan sonra başkanlık yarışı kampanyama son vermeye karar verdim’’ dedi.

Daha önce Cumhuriyetçi Partili olan ardından bağımsız ve nihayetinde Demokrat Parti saflarına katılan Chafee, bugüne kadar yapılan kamuoyu yoklamalarında yüzde 1 oranında dahi destek bulamıyordu.

Chafee, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın yarışa girmeyeceğinin açıklamasından iki, Virignia eski senatörü Jim Webb’in ise başkanlık yarışından çekildiğini açıklamasından üç gün sonra  seçim kampanyasına son verdiğini açıklaması dikkat çekti. Chafee’nin başkanlık yarışından ayrılma kararının ayrıca Hillary Clinton’ın Temsilciler Meclisi’nde 11 saat Bingazi terör saldırısı için verdiği ifadeden sonra olması da ilginç bulundu.

Chafee, bundan sonra tüm enerjisini Demokrat Partinin seçilecek olan başkan adayının seçilmesi için harcayacağını söyledi.

Demokrat Parti’de Hillary Clinton dışında Vermont Senatörü Bernie Sanders ile Maryland eyaleti eski valisi Martin O’Malley kaldı. Siyasi gözlemciler O’Malley’inin de yarıştan çekilme ihtimalinin yüksek olduğunu savunuyor.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.