Demokratlar bir eyalette daha senatörlük koltuğunu kaybetti

Demokratlar bir eyalette daha senatörlük koltuğunu kaybetti

Demokrat Parti’nin Louisiana Senatörü Mary Landrieu, 4 Kasım’daki ara seçimde başabaş mücadele ettiği Cumhuriyetçi Parti’nin adayına ikinci turda kaybetti.

Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı Bill Cassidy, Landrieu’yu ikinci tur seçimde mağlup ederek önümüzdeki ay rakibinden boşalcak koltuğa oturacak. Cumhuriyetçilerin Louisiana’da elde ettiği zaferler Senato’daki koltuk sayısı da 54’e çıktı. Senato’da Demokratların 45 sandalyesi bulunuyor. Bir senatörde bağımsız olarak Senato’da görevini sürdürüyor.

Dün yapılan seçim sonunda Louisiana 1876’dan beri ilk defa Washington’da iki Cumhuriyetçi Partili senatörler tarafından temsil edilecek. Demokratların seçimi kaybetmesinde yine en büyük faktör olarak siyasi uzmanlar bu partiye oy verenlerin sandığa fazla ilgi göstermemesi olarak yorumladı.

Temsilciler Meclisi’nde ise 4 Kasım ara seçimleri sonunda Cumhuriyetçi Parti’nin 244 ve Demokratların ise 186 milletvekili bulunuyor. Beş seçim bölgesinde adayların birbirlerine çok yakın oy almaları nedeniyle henüz kesin sonuç ilan edilemedi. Ancak bu geriye kalan bölgelerin üçünde Cumhuriyetçiler ikisinde ise Demokratlar favori durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.