Demokrat senatörlerden Obama’ya ‘Kaçak göçmen düzenlemesini ertele’ çağrısı

Demokrat senatörlerden Obama’ya ‘Kaçak göçmen düzenlemesini ertele’ çağrısı

Başkan Barack Obama’ya kaçak göçmen sorununu ertelemesi için çağrıda bulunan Demokrat Partili senatörlerin sayısı artıyor.

Demokrat senatörler, Obama’dan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesini öngören düzenleme için beklemesini istedi.

Ara seçimlerde senatodaki çoğunluk yarışında Cumhuriyetçilerin Demokratlara oranla daha şanslı görünmesi Demokrat senatörleri harekete geçirdi. Başkan Obama bir süredir Kongre’de bekletilen göçmen reform paketinin geçirilmesi için Meclis’e ve Senato’ya baskı yapıyordu. Ancak, özellikle ülkenin güney eyaletlerinde seçime gidecek Demokrat Partili senatörleri zor duruma sokan bu talebin bir süre bekletilmesi gerektiğini düşünen senatörlerin sayısı artıyor. Demokrat Partili Florida Senatörü Bill Nelson, kasım ayındaki ara seçimlere kadar kaçak göçmen sorunu konusunda adım atılmamasını istedi. Minnesota Senatörü Al Franken de aynı yönde bir talepte bulundu.

Maine eyaleti Bağımsız Senatörü Angus King ise Obama’nın bu dönemde göçmenlik kanunuyla ilgili isteğinin politik bir hata olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Beyaz Saray’ın seçimlerin hemen öncesinde milyonlarca kaçak göçmenin sınır dışı edilmesini kolaylaştıracak düzenleme için bir açıklama yapıp yapmama yönünde bir kararsızlık yaşadığı belirtiliyor. Ancak Obama, geçtiğimiz haizran ayında bu konunun sonbahara kadar bir sonuca bağlanacağı sözünü vermişti.

Senato’daki Demokrat Partili Çoğunluk Lideri Harry Reid ise meslektaşlarının aksine, Başkan’ın ara seçimler öncesi bu konuda harekete geçmesi gerektiğini savundu. Las Vegas’daki Ulusal Temiz Enerji Zirvesi’nde konuşan Reid, “Karar şüphesiz Başkan’ın. Ancak bana kalırsa Obama bu konuda birşeyler yapacaktır. Bunu ne zaman yapacağı ise kendisine kalmıştır” dedi.

Beyaz Saray ise bu konuda henüz bir karar verilmediğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.