Demokrat Parti’nin de canlı tartışma programı netleşti

Demokrat Parti’nin de canlı tartışma programı netleşti

Demokrat Parti başkan aday adayları ilk canlı televizyon tartışma programına Ekim ayında çıkacak.

Demokrat Ulusal Komitesi (DNC) tarafından verilen bilgiye göre partinin başkan aday adayları 6 defa canlı televizyon programına katılacak. İlk canlı tartışma programı da 13 Ekim’de Nevada eyaletinde olacak ve CNN’de yayınlanacak.

DNC Başkanı Debbie Wasserman Schultz partinin başkan aday adaylarının 6 defa canlı yayına çıkma gerekçelerini, ‘‘Cumhuriyetçilerden farkımız bizde aday adaylarına oy verecek seçmenlerin onları iyice tanıdıktan sonra gönül rahatlığıyla oylarını vermelerini sağlamak’’ şeklinde açıkladı.

Schultz ayrıca, partilerinden başkan adayı olacak kişinin de ABD’nin 45. başkanı olacağını da savundu.

CLINTON’UN ÖNDE OLMASI RAHATSIZLIK YARATIYOR

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarının Hillary Clinton’ın çok önde görülmesinden dolayı rahatsız oldukları görülüyor. Basında Demokrat Parti’nin tek başkan adayı gibi Clinton’ın görünmesinden dolayı rahatsızlığını dile getirenlerden birisi de bu partinin Vermont Senatörü ve başkan aday adaylarından Bernie Sanders oldu.

Senatör Sanders, Wasserman Schultz’a gönderdiği mektupta canlı televizyon tartışma programının daha fazla olmasını talep etti. Sanders, bazı başkan adaylarının basında kendilerini tanıtmaya yeterince şans tanınmaması nedeniyle DNC’in bu kimselere eşit yarışma koşulu oluşturması gerektiğini dile getirdi.

Partinin bir diğer aday adayı olan Maryland eski valisi Martin O’Malley de DNC’nin yalnızca 6 adet canlı televizyon programı yapma politikasını eleştirdi.

DNC’nin açıklamasından hemen sonra O’Malley, parti yönetiminin yalnızca 6 adet canlı tartışma programı kararı alarak bunun seçmene oyunu rahatça kullanma hakkı tanımadığı özellikle de erken seçimin ilk yapılacağı eyaletler için haksızlık olduğunu savundu.

TELEVİZYON KANALLARI İLE EYALETLER DE BELİRLENDİ 

Demokrat Parti’nin ön seçim öncesi başkan aday adaylarının çıkacağı 6 canlı televizyon programlarının yayınlanacağı televizyon kanalları ile yapılacağı yerler de açıklandı. DNC’nin verdiği bilgiye göre ilk tartışma programı Nevada eyaletinde 13 Ekim tarihinde yapılacak ve CNN haber kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

Demokratlar’daki ikinci canlı tartışma yayını ise 14 Kasım tarihinde Iowa eyaletinde olacak ve CBS/KCCI ortak yayını ile yayınlanacak.

Üçüncü program 19 Aralık tarihinde ABC/WMUR televizyon kanallarının ev sahipliğinde New Hampshire eyaletinde olacak.

Bir diğer program da 17 Ocak 2016 tarihinde South Carolina eyaletinde yapılacak ve NBC tarafından yayınlanacak.

Demokratlar’daki 5. ve 6. canlı televizyon tartışma programlarının tarihi net olarak belirlenmedi. Ancak bunları yayınlayacak televizyon kanaları ile eyaletler netleştirildi. Buna göre 5. tartışma programı muhtemel şubat ayı içinde Univision televizyon kanalı ile Washington Post gazetesinin ortaklığında Florida’nın Miami kentinde yapılacak.

Son program ise Wisconsin eyaletinde şubat veya mart ayı içinde olacak ve PBS tarafından yayınlanacak.

Demokrat Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için bugüne kadar beş isim resmen yarışta olduğunu açıkladı. Son haftalar da ise Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da aday adayı olabileceği yolunda basında haberler yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.