Demokrat Partililer Obama’nın silah üreticilerini rahatsız etmemesini istiyor

Demokrat Partililer Obama’nın silah üreticilerini rahatsız etmemesini istiyor

Bir grup Demokrat Partili, Kongre’de silah edinme mevzuatında yapmak istediği değişikliğe karşı Başkan Barack Obama’yı yalnız bırakacakları mesajını verdi.

Demokrat Partili bir grup Kongre üyesinin Başkan Obama’ya gönderdiği mektupta, özellikle devlete silah satan üreticilerin daha gelişmiş silah üretebilmeleri yolunda hükümetin bu firmalara yardımcı olması talep edildi.

Dört Demokrat milletvekili tarafından kaleme alınan mektupta silah üreticilerinin işlerini yapabilmelerinin devlet güvenlik birimleri için hayati önem taşıdığına dikkat çekildi.

Geçtiğimiz sene Glock ve Smith & Wesson devlet ile yaptıkları sözleşme ile 130 milyon dolarlık silah satmışlardı. Bu iki firma aynı zamanda halka da silah satışı yapıyor.

Mektuba imza atan milletvekilleri şunlar; Chris Van Hollen (Maryland), Adam Schiff (California), Elizabeth Esty (Connecticut) ve Robin Kelly (Illinois).  

Mektupta imzası bulunan vekiller Obama’dan, silah üreticilerin daha akıllı silahlar yapabilmeleri için destek olmaları ve devletin bu firmalardan alımlarını sürdürmesi gerektiğini dile getirdiler.

Başkan Obama, özellikle Connecticut’ın Newtown ilçesinde bulunan ilkokula yapılan silahlı baskından sonra bireylerin silah edinmelerine kısıtlama getirilmesi gerektiğini savunuyor. Obama, Kongre’den bu yönde yapacakları bir yasa çalışmasını da onaylayacağına söz vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.